Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κριστιάνο Ρονάλντο: Δεν παίρνει αποζημίωση από τη Γιουνάιτεντ, χάνει 15,5 εκατ. λίρες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 10:00 Κριστιάνο Ρονάλντο: Δεν παίρνει αποζημίωση από τη Γιουνάιτεντ, χάνει 15,5 εκατ. λίρες

Τα δύο μέρη συμφώνησαν να λύσουν από κοινού το συμβόλαιό του.

Mετά την πολυσυζητημένη συνέντευξή του στον Πιρς Μόργκαν, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα είχε μέλλον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το διαφαινόμενο διαζύγιο ήρθε λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο, με τους «Κόκκινους Διαβόλους» να ανακοινώνουν το απόγευμα της Τρίτης (22/11) τη λύση της συνεργασίας τους με τον 37χρονο σούπερ σταρ. Η ομάδα του Μάντσεστερ μάλιστα, σύμφωνα με τους Times, δεν θα καταβάλει αποζημίωση στον Πορτογάλο λόγω της μη εξουσιοδοτημένης συνέντευξης.

Μπορεί το κορυφαίο πρωτάθλημα της Αγγλίας να μην «χάρηκε» ιδιαίτερα τον πολύπειρο επιθετικό, ωστόσο, καθώς η Γιουνάιτεντ δεν έχει συμπεριλάβει ρήτρα στον διακανονισμό του που να του απαγορεύει να πάει σε άλλη αγγλική ομάδα, ο «CR7» είναι ελεύθερος να συνεχίσει σε άλλο σύλλογο της Premier.

Διακόπτοντας το συμβόλαιο του παίκτη, η Γιουνάιτεντ έχει εξοικονομήσει περίπου 15,5 εκατομμύρια £ σε μισθούς. Γίνεται αντιληπτό ότι οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δεν έδωσαν ανταμοιβή στον Ρονάλντο επειδή ήταν πεπεισμένοι ότι μπορούσαν να υποστηρίξουν στο δικαστήριο ότι ο Πορτογάλος ήταν ένοχος για αθέτηση συμβολαίου για τρεις λόγους.

Πρώτον, γιατί έφερε σε ανυποληψία τον σύλλογο με τα σχόλιά του σε συνέντευξή του στον Μόργκαν.
Δεύτερον, γιατί η συνέντευξη ήταν μη εξουσιοδοτημένη από τον σύλλογο, κάτι που και πάλι απαγορεύεται.

Και τέλος, οι δικηγόροι τους ήταν έτοιμοι να υποστηρίξουν ότι ο επιθετικός παραβίασε το συμβόλαιό του αρνούμενος να παίξει στα τελευταία τρία λεπτά της νίκης 2-0 της Γιουνάιτεντ επί της Τότεναμ τον περασμένο μήνα.

Ο Χόρχε Μέντες, ο ατζέντης του Ρονάλντο, έχει συζητήσει τους όρους της αποχώρησης του παίκτη την περασμένη εβδομάδα. Κάποιοι είχαν υποθέσει ότι η Γιουνάιτεντ θα απαιτούσε να αποκλειστεί από την ένταξη σε άλλη ομάδα της Premier League σύμφωνα με τους όρους του διακανονισμού, αλλά οι Times σημειώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως ο Πορτογάλος είναι πλέον ελεύθερος να ενταχθεί σε οποιονδήποτε σύλλογο στην Αγγλία ή στο εξωτερικό.

Πηγή: gazzetta.gr