Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραζιλία – Σερβία 2-0: «Μάγος» Ριτσάρλισον χάρισε τη νίκη στη «σελεσάο»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 23:00 Βραζιλία – Σερβία 2-0: «Μάγος» Ριτσάρλισον χάρισε τη νίκη στη «σελεσάο»

Η Βραζιλία έχει ως στόχο την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022 και το ξεκίνημά της ήταν καλό, αν και δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή της, αφού επιβλήθηκε με 2-0 της Σερβίας έχοντας για πρωταγωνιστή τον Ριτσάρλισον, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ, αμφότερα στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την οποία ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική των ομίλων.

Η ομάδα του Τίτε, όπως αναμενόταν, μπήκε στο παιχνίδι με στόχο να πάρει την κατοχή της μπάλας, να δώσει τον ρυθμό της και να δημιουργήσει τις ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε όλα αυτά. Ναι μεν, δηλαδή, οι Βραζιλιάνοι είχαν τη μπάλα και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά οι κλασικές ευκαιρίες έλειπαν.

Η «σελεσάο» απείλησε για πρώτη φορά στο 13′ με… απευθείας κόρνερ του Νεϊμάρ που πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, με την επόμενη φάση να έρχεται στο 27′, όταν έγινε η κάθετη για τον Βινίσιους, αλλά ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς αντέδρασε γρήγορα.

Από εκεί και πέρα, η Βραζιλία προσπάθησε μετά το μισάωρο να αυξήσει την πίεσή της, αλλά πάντα κάτι γινόταν λάθος στο τέλος και οι επιθέσεις της δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο 35′, για παράδειγμα, οι παίκτες του Τίτε άλλαξαν ωραία τη μπάλα, αλλά ο Ραφίνια τελείωσε τη φάση με αδύναμο σουτ.

Λίγα λεπτά μετά, στο 41′, το μεγάλο λάθος του Μιλένκοβιτς είχε ως αποτέλεσμα να έχει μεγάλη ευκαιρία ο Βινίσιους, αλλά και πάλι το τελείωμα δεν ήταν καλό, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να βγει με 0-0.

Ακόμη μεγαλύτερο, πάντως, ήταν το λάθος που έκανε ο τερματοφύλακας Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς με το ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 47′, αλλά ο Ραφίνια δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί, χάνοντας την ευκαιρία. Όπως την έχασε και ο Νεϊμάρ στο 55′, πλασάροντας άουτ μετά το γύρισμα από αριστερά.

Κάπου εκεί ο Ντράγκαν Στοΐκοβιτς άρχισε τις αλλαγές για τη Σερβία, η οποία είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, με τη Βραζιλία να είναι στην επίθεση ψάχνοντας το γκολ, το οποίο άγγιξε στο 60′ με το τρομερό μακρινό σουτ του Άλεξ Σάντρο που τράνταξε το κάθετο δοκάρι.

Ήταν φανερό, με λίγα λόγια, ότι το γκολ… ψηνόταν για τους «καριόκας» και η επιβεβαίωση ήρθε στο 63′, όταν ο Νεϊμάρ έκανε ωραία ενέργεια, ο Βινίσιους πλάσαρε, ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς απέκρουσε και στην επαναφορά έγινε το 1-0 από τον Ριτσάρλισον. Από τον παίκτη, δηλαδή, που έκανε και το 2-0, στο 73′, αλλά αυτή τη φορά με καταπληκτική ενέργεια!

Από εκεί και πέρα, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, το υπόλοιπο του παιχνιδιού ήταν τυπική διαδικασία, με τη Βραζιλία πάντως να πλησιάζει και σε τρίτο γκολ με το δεύτερο δοκάρι της, σε πολύ ωραίο πλασέ του Καζεμίρο στο 81ο λεπτό.

Βραζιλία: Άλισον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Σίλβα, Άλεξ Σάντρο, Κασεμίρο, Πακετά (75′ Φρεντ), Ραφίνια (87′ Μαρτινέλι), Νεϊμάρ (80′ Άντονι), Βινίσιους (76′ Ροντρίγο), Ριτσάρλισον (79′ Γκαμπριέλ Ζέσους).

Σερβία: Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (57′ Ράντονιτς), Λούκιτς (66′ Λάζοβιτς), Γκουντέλι (57′ Ίλιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μλαντένοβιτς (66′ Βλάχοβιτς), Τάντιτς, Α. Μίτροβιτς (83′ Μαξίμοβιτς).

Δείτε τα Highlights του αγώνα:

","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

πηγή: newsbeast.gr