Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Formula 1: 10 χρόνια από την τελευταία εκκίνηση του Schumi (Video)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 12:45 Formula 1: 10 χρόνια από την τελευταία εκκίνηση του Schumi (Video)

10 χρόνια από το τελευταίο Grand Prix του θρυλικού Michael Schumacher, 7κις Παγκόσμιου Πρωταθλητή Formula 1.

Συμπληρώθηκαν χθες ακριβώς 10 χρόνια από τη μέρα που ο θρύλος της Formula 1, Michael Schumacher, έτρεξε στο τελευταίο του Grand Prix, κι ύστερα κρέμασε το κράνος.

Ο Michael Schumacher, ένα αγόρι με ταπεινές καταβολές, που γεννήθηκε το 1969 στο Κέρπεν, μια μικρή Γερμανική πόλη, που πήγε σε τεχνική σχολή να γίνει μηχανουργός αυτοκινήτων και είχε ίνδαλμα τον Stefan Bellof, έμελλε να εξελιχθεί στον οδηγό που έσπασε στην εποχή του κάθε ρεκόρ της Formula 1.

Michael Schumacher Lewis Hamilton Formula 1

Michael Schumacher και Lewis Hamilton. Oι δύο μαζί έχουν 14 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Formula 1.

Η Mercedes, με την οποία έτρεξε τα τελευταία του χρόνια στη Formula 1, μας έδωσε χθες βίντεο με το μήνυμα που έστειλε πριν την εκκίνηση του τελευταίου του αγώνα:

Michael Schumacher Mercedes Formula 1

Michael Schumacher και Mercedes

«Αγόρια, ετοιμάζομαι να πάρω θέση για την τελευταία μου εκκίνηση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους μηχανικούς και τους τεχνίτες που δουλέψαμε μαζί, όλους τους ανθρώπους που μας ακολουθούν στο γύρο του κόσμου, όλους τους φιλάθλους που μας παρακολουθούν από τις τηλεοράσεις και τις πίστες, που μοιράστηκαν όλα τα συναισθήματα και τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε μαζί, θέλω να ευχαριστήσω όσους μοιράστηκαν το πάθος μου για τους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια, ευχαριστώ για τις υπέροχες στιγμές που σύντομα θα είναι αναμνήσεις. Τώρα, πάμε να ευχαριστηθούμε έναν τελευταίο αγώνα».

Michael Schumacher Ferrari Formula 1

Michael Schumacher και Ferrari

 

Πάνε σχεδόν 9 χρόνια από εκείνο το ατύχημα στο σκι, τα Χριστούγεννα του 2013, και τα νέα για την υγεία του έρχονται με το σταγονόμετρο.

Στο μεταξύ, φαίνεται πως η Mercedes πρόκειται να εντάξει στις εφεδρείες της στη Formula 1 τον γιο του, Mick Schumacher.

Formula 1 Michael Schumacher Open