Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα 0-1: Νίκη που την κρατάει στο κόλπο της πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ 2022

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 14:09 Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα 0-1: Νίκη που την κρατάει στο κόλπο της πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ 2022

“Κατέβηκε” στο ματς κόντρα στην Κόστα Ρίκα ως φαβορί, μετά τον θρίαμβο επί της Γερμανίας. Η Ιαπωνία όμως όχι μόνο δεν έπεισε εντός αγωνιστικού χώρου πως μπορεί να κάνει το 2/2 στον 5ο όμιλο και να “αγγίξει” την πρόκριση για τους “16” του τουρνουά, αλλά ηττήθηκε (1-0) με γκολ στο 81′ και έβαλε και την αντίπαλο της στο… κόλπο της πρόκρισης.

Η Κόστα Ρίκα πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στην Ιαπωνία (1-0) -με το γκολ του Φούλερ και την κακή αντίδραση του τερματοφύλακα της- κι έφτασε τους Ασιάτες στους 3 βαθμούς στον 5ο όμιλο του Μουντιάλ 2022, όσους έχει και η Ισπανία που το βράδυ αντιμετωπίζει την Γερμανία (στο… μηδέν τα “πάντσερ”).

Η Ιαπωνία πίεσε ψηλά την Κόστα Ρίκα, είχε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να φτάσει στο γκολ. Η αντίπαλος της έδειξε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά αμυντικά έδειξε να αντέχει. Το ματς έχασε αρκετά σε ρυθμό στη συνέχεια, με την ομάδα της χώρας της Κεντρικής Αμερικής να ισορροπεί το ματς, χωρίς να γίνεται επικίνδυνη. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια σοβαρή φάση στις δυο εστίες!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις (βοήθησαν και οι αλλαγές της Ιαπωνίας), αφού οι Ασιάτες ανάγκασαν τον Νάβας, να κάνει τις πρώτες του επεμβάσεις.

Παρά τον καλό ρυθμό που απέκτησε το ματς, η Ιαπωνία δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ και το.. πλήρωσε. Ο “νόμος” του ποδοσφαίρου ίσχυσε στο 81′. Ο Φούλερ έπιασε το φαλτσαριστό σουτ, ο τερματοφύλακας της Ιαπωνίας πήδηξε γρήγορα και όχι δυνατά, προσπάθησε να πιάσει την μπάλα με τα δυο χέρια, όμως δεν μπόρεσε να την μπλοκάρει και αυτή πέρασε και κατέληξε στα δίχτυα της Ιαπωνίας.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση