Μουντιάλ 2022: Η Στεφανί Φραπάρ γράφει ιστορία - Για πρώτη φορά σφυρίζει γυναίκα διαιτητής

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 09:19 Μουντιάλ 2022: Η Στεφανί Φραπάρ γράφει ιστορία - Για πρώτη φορά σφυρίζει γυναίκα διαιτητής

Στην αναμέτρηση Κόστα Ρίκα- Γερμανία, την Πέμπτη.

Η Στεφανί Φραπάρ θα γράψει ιστορία στο Κατάρ αύριο, Πέμπτη, καθώς θα γίνει η πρώτη γυναίκα διαιτητής που θα σφυρίξει σε αγώνα Μουντιάλ. 

Η FIFA όρισε τη Γαλλίδα ως πρώτη διαιτητή στην αναμέτρηση Κόστα Ρίκα- Γερμανία, που θα διεξαχθεί στο Al Bayt Stadium για τον πέμπτο όμιλο του Μουντιάλ 2022. Μάλιστα και οι βοηθοί της Φραπάρ θα είναι γυναίκες διαιτητές, η Βραζιλιάνα Νεουζά Μπακ και η Μεξικανή Κάρεν Ντίαζ Μεντίνα. 

Έτσι, η 38χρονη θα προσθέσει άλλη μία ιστορική στιγμή στη σταδιοδρομία της, καθώς ήδη έχει σφυρίξει σε αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, τον Μάρτιο, σε ματς του Champions Leauge- το 2020- αλλά και στον τελικό του UEFA Super Cup ένα χρόνο νωρίτερα. 

Άλλες δύο γυναίκες διαιτητές έχουν επιλεγεί από τη FIFA για το Μουντιάλ στο Κατάρ, η Σαλίμα Μουκανσάνγκα από τη Ρουάντα και η Γιαπωνέζα Γιαμασίτα Γιοσίμι. Πέρα από τις Μπακ και Ντίαζ Μεντίνα, η Αμερικανίδα Κάθριν Νέσμπιτ έχει κληθεί επίσης ως βοηθός. 

Με πληροφορίες από Guardian

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση