Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία – Ισπανία 2-1: Ανατροπή και «μυθική» πρόκριση για τους Γιαπωνέζους από τον 5ο όμιλο Μουντιάλ 2022

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 23:08 Ιαπωνία – Ισπανία 2-1: Ανατροπή και «μυθική» πρόκριση για τους Γιαπωνέζους από τον 5ο όμιλο Μουντιάλ 2022

Μετά τη Γερμανία, η Ιαπωνία νίκησε με ανατροπή 2-1 και την Ισπανία στην τελευταία αγωνιστική για τον 5ο όμιλο του Μουντιάλ 2022 πανηγυρίζοντας μία απίθανη πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης.

Η Ιαπωνία προκρίθηκε μάλιστα ως πρώτη του ομίλου της, με την Ισπανία να παίρνει το δεύτερο “εισιτήριο” για την επόμενη φάση του Μουντιάλ 2022 και τη Γερμανία να γνωρίζει απρόσμενο αποκλεισμό στο Κατάρ.

Η “μάχη” για την πρόκριση “έσπασε” πάντως καρδιές, με τους Ισπανούς να προηγούνται με 1-0 από νωρίς με γκολ του Μοράτα και σε συνδυασμό με το γρήγορο 1-0 και στο Γερμανία – Κόστα Ρίκα, να βάζουν τους Γιαπωνέζους με την… πλάτη στον τείχο.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όμως, ο Ντόαν με φοβερό σουτ στο 49′ νίκησε τον Σιμόν και ισοφάρισε για την Ιαπωνία, η οποία έφερε και… τούμπα το ματς αμέσως μετά. Σε μία φάση πολύ οριακή για το αν η μπάλα είχε βγει πρώτα άουτ, ο Τανάκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-1 στο ματς.

Ακολούθησε νέο “θρίλερ”, με την Ισπανία να “καίγεται” για γκολ μετά το προβάδισμα της Κόστα Ρίκα στο άλλο ματς, αλλά η νέα ανατροπή υπέρ της Γερμανία, “ηρέμησε” τους Ισπανούς και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους.

πηγή: newsit.gr