Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκάνα – Ουρουγουάη 0-2: Η χαρά έγινε πίκρα και αποκλεισμός στο φινάλε του αγώνα του Μουντιάλ 2022

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 20:09 Γκάνα – Ουρουγουάη 0-2: Η χαρά έγινε πίκρα και αποκλεισμός στο φινάλε του αγώνα του Μουντιάλ 2022

Τα δυο γκολ του Αρασκαέτα κόντρα στην Γκάνα (2-0) έκαναν την Ουρουγουάη φαβορί για τη δεύτερη θέση στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ 2022 και την πρόκριση στους “16” του τουρνουά. Η νίκη της Ν. Κορέας επί της Πορτογαλίας (2-1) όμως, με γκολ στις καθυστερήσεις ήρθε σαν… μαχαιριά στην “σελέστε” και την άφησε εκτός συνέχειας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η Ουρουγουάη φεύγει με… σκυμμένο το κεφάλι από το Μουντιάλ 2022. Η “σελέστε” επικράτησε της Γκάνας με 2-0, αλλά είδε την Ν. Κορέα να νικάει την Πορτογαλία (2-1) σημειώνοντας γκολ – πρόκριση στις καθυστερήσεις του ματς και αποκλείστηκε από τους “16” του Παγκοσμίου του Κατάρ, αφού είχε χειρότερο συντελεστή τερμάτων στον όμιλο.

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό, με τις ομάδες να παίζουν επιθετικά. Η Γκάνα έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ κόντρα στην Ουρουγουάη στο 21′, με τον Αγιού να αποτυγχάνει να νικήσει τον Ροσέτ σε εκτέλεση πέναλτι (δόθηκε μετά από online review του διαιτητή). Η ομάδα της λατινικής Αμερικής πήρε τα ηνία του αγώνα, έχασε μεγάλες ευκαιρίες και στο 26′ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 26′ με τον Αρασκαέτα.

Το… δεκάρι της Ουρουγουάης “σημάδεψε” το πρώτο μέρος, αφού στο 32′ έκανε το 0-2 του ημιχρόνου, την στιγμή που ο Αγιού -όπως έδειξε και ο τηλεοπτικός φακός- έδειχνε “παγωμένος” από την εξέλιξη που πήρε ο αγώνας, μετά το πέναλτι που έχασε.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν γεμάτο χαμένες ευκαιρίες και για τις δυο ομάδες. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όμως η Ουρουγουάη δέχθηκε “σοκ” αφού στο άλλο ματς του ομίλου -που ήταν κάποια λεπτά πιο μπροστά- η Ν. Κορέα σημείωσε το 2-1 στις καθυστερήσεις, σκορ που της έδινε τη νίκη λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων στον όμιλο.

Η “σελέστε” τα έδωσε… όλα για να πετύχει τα δυο γκολ που χρειαζόταν κι έτσι να περάσει αυτή στους “16” του Μουντιάλ 2022, έχασε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά τελικά η χαρά που είχε έγινε στο φινάλε πίκρα και αποκλεισμός.

πηγή: newsit.gr