Χρυσό μετάλλιο στην ξιφασκία για τη Δέσποινα Γεωργιάδου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 10:06 Χρυσό μετάλλιο στην ξιφασκία για τη Δέσποινα Γεωργιάδου

Πρόκειται το δεύτερο διαδοχικό μετάλλιο της Ελληνίδας ξιφομάχου σε γκραν πρι της FIE μετά το χάλκινο της Ορλεάνης.

Στην ψηλότερη θέση του βάθρου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στη σπάθη βρέθηκε η Ελληνίδα αθλήτρια Δέσποινα Γεωργιάδου στο γκραν πρι της Τύνιδας.

Πρόκειται για το δεύτερο διαδοχικό μετάλλιο της Ελληνίδας ξιφομάχου σε γκραν πρι της FIE μετά το χάλκινο της Ορλεάνης τον περασμένο Δεκέμβριο. Στον τελικό, η Γεωργιάδου επικράτησε με 15-12 της Ισπανίδας Λουθία Μαρτίν-Πορτουγκές

Νωρίτερα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δέσποινα Γεωργιάδου στον ημιτελικό επικράτησε της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2022 και Νο2 του κόσμου, Γιαπωνέζας Εμούρα Μισάκι. 

Στη φάση των «64» του γκραν πρι της Τύνιδας, η Δέσποινα Γεωργιάδου επιβλήθηκε εύκολα της Ιταλίδας Μικέλα Λάντι με σκορ 15-10 και στον δεύτερο νοκ-άουτ αγώνα της κόντρα στην Βουλγάρα Γιοάνα Ιλίεβα βγήκε νικήτρια με σκορ 15-11. Με ακριβώς το ίδιο σκορ επικράτησε στη φάση των «16» επί της Ιταλίδας Γιούλια Αρπίνο. 

Στην κρίσιμη «μάχη» του προημιτελικού κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πολύ δυνατή Ουγγαρέζα Άννα Μάρτον.

Η 27χρονη έχει δυνατό παλμαρέ με ένα χάλκινο σε παγκόσμιο, ένα χάλκινο και ένα ασημένιο σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 5 ασημένια σε γκραν πρι, 7 μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα και την 4η θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Τα περισσότερα μετάλλια τα είχε κατακτήσει μεταξύ 2015-2018. Δεν αγωνίστηκε καθόλου την σεζόν μετά το Τόκιο (2021-2022), καθώς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο και επανεμφανίστηκε τώρα στην Τύνιδα.

Η Ουγγαρέζα μάλιστα στη φάση των 32 σταμάτησε την πορεία της έτερης Ελληνίδας ξιφομάχου, της Δώρας Γκουντούρα. Στον προημιτελικό όμως η Γεωργιάδου έπαιξε εξαιρετική ξιφασκία, πήρε τη νίκη με 15-9 και πέρασε στα ημιτελικά του γκραν πρι της Τυνησίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση