Λίβερπουλ: Κατάρ και Σαουδική Αραβία «μάχονται» για την αγορά της - Οι νυν ιδιοκτήτες θέλουν 4,5 δισ. ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 09:48 Λίβερπουλ: Κατάρ και Σαουδική Αραβία «μάχονται» για την αγορά της - Οι νυν ιδιοκτήτες θέλουν 4,5 δισ. ευρώ

Το QSI θα μπορούσε να έχει τους «κόκκινους» και την Παρί Σεν Ζερμέν.

Κρατικά επενδυτικά funds από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία έχουν δείξει ισχυρό ενδιαφέρον για την αγορά μετοχών της Λίβερπουλ με το Fenway Sports Group (FSG), την ιδιοκτήτρια εταιρία της ομάδας της Premier League, να έχει ανακοινώσει πως ψάχνει… συμπαίκτες ή ακόμη και να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της.

Στην παρούσα φάση, το Κατάρ μοιάζει να βρίσκεται στην pole position για εντάξει την Λίβερπουλ στον όμιλο ομάδων της στο στιλ που το έχει κάνει το City Football Group, η «μητρική» εταιρία που έχει στην κατοχή της τη Μάντσεστερ Σίτι και άλλους 11 συλλόγους σε όλο τον κόσμο, με επενδυτές από το Άμπου Ντάμπι, την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Το Κατάρ, μέσω του επενδυτικού fund QSI έχει στην κατοχή του την Παρί Σεν Ζερμέν και μερίδιο στην πορτογαλική Μπράγκα. Πρόσφατα έγινε γνωστό πως αναζητά να πουλήσει μέρος των μετοχών του στο γαλλικό σύλλογο, αλλά και να μπει σε κάποια ομάδα της Premier League. Πριν μερικές εβδομάδες ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ – Κελάιφι συναντήθηκε με τον CEO της Τότεναμ, Ντάνιελ Λίβι.

Η Σαουδική Αραβία, μέσω του κρατικού επενδυτικού fund, απέκτησε πέρυσι την ομάδα της Premier League, Νιούκαστλ, ενώ στο παρελθόν είχε δείξει ενδιαφέρον για τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μαρσέιγ, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Στο FSG, ανήκουν επίσης οι Μπόστον Ρεντ Σοξ, μια από τις ιστορικότερες ομάδες του MLB (μπέιζμπολ), ενώ έχει επίσης μια ομάδα του NHL (χόκεϊ επί πάγου) και μια ομάδα NASCAR. Μεταξύ των μετόχων είναι ο σούπερσταρ των Λος Άντζελες Λέικερς του NBA, ΛεΜπρόν Τζέιμς, αλλά και το επενδυτικό fund RedBird Capital που έχει στην κατοχή του τη Μίλαν και την Τουλούζ. Το FSG είχε αγοράσει την Λίβερπουλ για 340 εκατ. ευρώ το 2010 και τώρα φέρεται να θέλει περί τα 4,5 δισ. ευρώ για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Οι επενδυτές από τη Σαουδική Αραβία φέρεται να προσφέρουν 3,6 δισ. ευρώ. Ακόμη δεν έχει διαρρεύσει τι ποσό δίνουν από το Κατάρ, ενώ το FSG περιμένει να μπουν και οι Αμερικανοί επενδυτές στο… κόλπο.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, τις επόμενες εβδομάδες θα επιδιωχθεί συνάντηση του ομίλου του Κατάρ με τον επικεφαλής της FSG, Τζον Χένρι, για να συζητηθεί η πρόταση για την παραχώρηση της πλειοψηφίας των μετοχών. Τη Δευτέρα (16/1), πάντως, διέρρευσε στα social media φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τον σταρ της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελάιφι.

Για το ζήτημα της πιθανής πώλησης μεριδίου ή του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, μίλησε και ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ. «Ναι μιλάω με τους ιδιοκτήτες για αυτό το ζήτημα, αλλά δεν έχω να σας πω κάτι», είπε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση