Quzhou Stadium: Εντυπωσιάζει το στάδιο στη Σανγκάη που είναι… βυθισμένο στο έδαφος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 15:15 Quzhou Stadium: Εντυπωσιάζει το στάδιο στη Σανγκάη που είναι… βυθισμένο στο έδαφος

Δείτε φωτογραφίες από «το μεγαλύτερο εντός γης συγκρότημα στον κόσμο».

Εντυπωσιάζει το Quzhou Stadium στη Σανγκάη, το οποίο είναι ενσωματωμένο στο έδαφος και καλυμμένο με στέγες με γρασίδι. Το με εμβαδόν 33.731 τετραγωνικά μέτρα και χωρητικότητα 30.000 θέσεων στάδιο βρίσκεται στην πόλη Quzhou, 400 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαγκάης και περιβάλλεται από δάση.

Είναι, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κέντρο του υπό κατασκευή Quzhou Sports Park, του οποίου το εμβαδόν θα αγγίξει τα 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Θα είναι «το μεγαλύτερο εντός γης συγκρότημα στον κόσμο» υποστηρίζουν από το αρχιτεκτονικό γραφείο, επικεφαλής του οποίου είναι Ma Yansong.

Αν και είναι εν μέρει βυθισμένο στο έδαφος, το σχήμα του σταδίου δημιουργήθηκε με σημείο αναφοράς μια οροσειρά που είναι ορατή από αυτό. «Το τοπίο φέρνει στον νου τα τοπία πλανητών που φαντάστηκαν οραματιστές συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας» είπαν από το γραφείο των αρχιτεκτόνων του σταδίου. «Συνελήφθη ως έργο land art που βυθίζεται μέσα στη φύση και καλωσορίζει όλους να συγκεντρωθούν και να μοιραστούν το πνεύμα της άθλησης» πρόσθεσαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση