Λιούις Χάμιλτον: Στο δημοτικό μου πετούσαν μπανάνες και με αποκαλούσαν νέγρο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 10:57 Λιούις Χάμιλτον: Στο δημοτικό μου πετούσαν μπανάνες και με αποκαλούσαν νέγρο

Ήταν δύσκολο να έχω ανθρώπους να με αποκαλούν μπάσταρδο και να μην ξέρω πού ανήκω» είπε ο Βρετανός επτά φορές πρωταθλητής της F1.

Στην εξομολόγηση ότι έπεσε θύμα ρατσισμού ακόμα και όταν ήταν μαθητής σχολείου προχώρησε ο επτά φορές πρωταθλητής στη Formula 1, Λιούις Χάμιλτον.

Όπως είπε στο podcast με τίτλο On Purpose τα χρόνια του σχολείου ήταν «τα πιο τραυματικά και δύσκολα» χρόνια της ζωής του λέγοντας ότι του πετούσαν μπανάνες και τον αποκαλούσαν «Νέγρο».

«Ήμουν θύμα bullying από την ηλικία των έξι ετών. Στο σχολείο αυτό ήμουν το ένα από τα τρία παιδιά με διαφορετικό χρώμα δέρματος και τα μεγαλύτερα, δυνατότερα παιδιά μου πετούσαν μπανάνες και με αποκαλούσαν "νέγρο". Ήταν δύσκολο να έχω ανθρώπους να με αποκαλούν μπάσταρδο και να μην ξέρω πού ανήκω» είπε ο Βρετανός οδηγός.

Συνεχίζοντας για όσα βίωσε ως μαθητής ο 38χρονος Χάμιλτον είπε ακόμα ότι «στο γυμνάσιο ήταν έξι ή επτά μαύρα παιδιά σε σύνολο 1.200 παιδιών και τρεις από εμάς μας έστελναν συνεχώς στο γραφείο του διευθυντή. Ένιωθα ότι το σύστημα ήταν εναντίον μου και κολυμπούσα κόντρα στο κύμα».

«Ήταν πολλά πράγματα που καταπίεσα. Δεν ένιωθα ότι μπορούσα να πάω στο σπίτι μου και να πω στους γονείς μου οτι τα παιδιά αυτά με αποκαλούσαν "νέγρο" ή ότι μου έκαναν bullying ή ότι με χτυπούσαν καθημερινά, δεν ήθελα ο πατέρας μου να πιστεύει ότι δεν ήμουν δυνατός» πρόσθεσε ο Χάμιλτον.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λιούις Χάμιλτον ο μοναδικός μαύρος οδηγός στην F1 τα τελευταία χρόνια έχει ιδρύσει την οργάνωση Mission 44 με στόχο τη στήριξη ατόμων από ευάλωτες ομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση