Κόμπι Μπράιαντ: Τρία χρόνια από το θάνατο του Black Mamba

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 14:34 Κόμπι Μπράιαντ: Τρία χρόνια από το θάνατο του Black Mamba

Ήταν 26 Ιανουαρίου του 2020 όταν ο Κόμπι Μπράιαντ -μαζί με την 13χρονη κόρη του Τζιάνα και άλλα επτά άτομα- έβρισκε τραγικό θάνατο, από πτώση ελικοπτέρου στο Καλαμπάσας, της Καλιφόρνια. Το ΝΒΑ και ο παγκόσμιος αθλητισμός βυθίστηκε στο πένθος και ακόμα και τώρα, προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ του “χαμού” του θρύλου των Λος Άντζελες Λέικερς!

Έγραψε τη δική του “λαμπερή” ιστορία στο ΝΒΑ και στους Λος Άντζελες Λέικερς. Ο Κόμπι Μπράιαντ ξεχώρισε, “έλαμψε” κατέκτησε, ανέβηκε στην κορυφή, συγκλόνισε και σε ηλικία 41 ετών… σκόραρε τον πλανήτη με το θάνατό του.

Μία ημέρα σαν σήμερα, πριν τρία χρόνια, στις 26 Ιανουαρίου 2020, ο Κόμπι Μπράιαντ σκοτώθηκε μαζί με την 13χρονη κόρη του Τζιάνα και ακόμη επτά άτομα, μεταξύ των οποίων φίλες και συμπαίκτριες της μικρής, σε πτώση και συντριβή ελικοπτέρου στην πόλη Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Έπειτα από αρκετούς μήνες ερευνών το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων ανέφερε πως το δυστύχημα προκλήθηκε εξαιτίας λάθος του πιλότου και όχι σε κάποια μηχανική βλάβη, καθώς λόγω της πυκνής ομίχλης αποπροσανατολίστηκε.

Ο “Black Mamba” είχε ολοκληρώσει αρκετά πιο πριν την τεράστια 20ετή καριέρα του (13 Απριλίου του 2016) και -κατά πολλούς- είχε καταφέρει να βάλει το.. θρόνο του δίπλα σε αυτόν του Μάικλ Τζόρνταν.

Την 26η Ιανουαρίου όμως (βράδυ για την Ελλάδα), ο παγκόσμιος αθλητισμός, όχι μόνο το μπάσκετ, συγκλονίστηκε από την τραγική είδηση, που ακόμα και σήμερα είναι δύσκολο να αφομοιωθεί.

Οι κακές καιρικές συνθήκες και η μικρή ορατότητα

Το ελικόπτερο επρόκειτο να τους μεταφέρει τον Κόμπι Μπράιαντ και τους υππόλοιπους επιβαίνοντες σε έναν αγώνα μπάσκετ κοριτσιών. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες. Υπήρχε τόση ομίχλη που τα ελικόπτερα της αστυνομίας δεν πετούσαν. Ο πιλότος, αγνοώντας τους κανονισμούς για πτήσεις σε κακοκαιρία, αποφάσισε να απογειωθεί. Στο ύψος της Καλαμπάσας, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Λος Άντζελες, σε μια ορεινή περιοχή με πολύ μικρή ορατότητα, το ελικόπτερο έπεσε στο έδαφος με μεγάλη ταχύτητα. Ήταν 9:45 π.μ. ώρα τοπική και λίγο μετά τα νέα, άρχισαν να διαδίδονται με την ταχύτητα φωτός. Ο Κόμπι Μπράιαντ, η κόρη του Τζίτζι και άλλα επτά άτομα ήταν νεκροί.

Ακολούθησε… ησυχία, θλίψη και πολλά δάκρυα!

Τα αφιερώματα διαδέχονταν το ένα το άλλο τις επόμενες μέρες… τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια. Χιλιάδες κόσμου, τις πρώτες ημέρες, συνωστίστηκαν στα περίχωρα του Staples Center για να γεμίσουν τα πεζοδρόμια με λουλούδια, κεριά, σχέδια, αφιερώσεις… Οι φανέλες των Λέικερς με το 8 και το 24, τα δύο νούμερα που φόρεσε κατά τη διάρκεια της καριέρας του, φαίνονταν παντού. Τοιχογραφίες με τη φιγούρα του παίκτη, ενίοτε με την κόρη του Τζιάνα, με περισσότερες από 600 να έχουν καταμετρηθεί σε σχεδόν 50 διαφορετικές χώρες.

Τα δάκρυα της Βανέσα Μπράιαντ και του Μάικλ Τζόρνταν

Στις 24 Φεβρουαρίου του 2020 στο «Staples Center» πραγματοποιήθηκε η ειδική τελετή για το τελευταίο «αντίο» στον Κόμπι και την Τζίτζι. Στο βήμα ανέβηκαν πολλοί για να μιλήσουν για τον θρύλο των Λέικερς.

Αξέχαστη όμως έμεινε η συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία της Βανέσα Μπράιαντ. Τα δάκρυά της “λύγισαν” τους πάντες, ενώ τα λόγια του Μάικλ Τζόρνταν -αλλά και το δακρυσμένο του πρόσωπο- απλά μας “αποτελείωσε”.

Τα απίστευτα επιτεύγματά του “Black mamba”

Ο 41χρονος Κόμπι Μπράιαντ ήταν ο τέταρτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, κέρδισε πέντε δαχτυλίδια πρωταθλητή, επιλέχθηκε 18 φορές για το All Star Game, πήρε δύο χρυσά Ολυμπιακών Αγώνων, σημείωσε 81 πόντους σε ένα παιχνίδι και 60 στην αποχώρησή του.

Τα αθλητικά του επιτεύγματα ήταν τεράστια, αλλά ακόμη μεγαλύτερη η κληρονομιά του. Όπως ο Κόμπι είχε πάντα τον Μάικλ Τζόρνταν ως καθρέφτη, έτσι κι ο ίδιος ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά νεαρών παικτών.

Ο τίτλος που κέρδισαν οι Λέικερς στη φούσκα του Disney World, την ίδια χρονιά (2020) ήταν γεμάτος αναφορές σε εκείνον. Αλλά, κυρίως, το «The Mamba Mentality» ξεπέρασε ακόμη και τα όρια του γηπέδου για να γίνει η φιλοσοφία πολλών αθλητών.

Τον Μάιο του 2021 ο Κόμπι Μπράιαντ μπήκε στο Hall of Fame, το τελευταίο “παράσημο” στην απίστευτη ιστορία της ζωής του!

Οι δύο φανέλες του θα παραμείνουν κρεμασμένες από τον ουρανό του “Staples Center”, ως υπενθύμιση των επιτυχιών του και η κληρονομιά του, εντός και εκτός γηπέδων θα κρατήσει για πάντα. Θα την έχουν σαν καμάρι η γυναίκα του, Βανέσα και οι τρεις κόρες του, Νατάλια, Κάπρι και Μπιάνκα.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση