Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 3-2: Ζόρικη νίκη με... υπογραφή του Ντάντας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 20:49 ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 3-2: Ζόρικη νίκη με... υπογραφή του Ντάντας

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να φύγει “αλώβητος” από την Τούμπα, αλλά ο ΠΑΟΚ έχασε αρκετές ευκαιρίες και έφτασε στη νίκη (3-2), στο ματς για την 20η αγωνιστική της Super League, με τον Τιάγκο Ντάντας να σκοράρει δυο φορές. Οι Βοιωτοί άγχωσαν τους γηπεδούχους, με την απόδοσή τους.

Με τη νίκη επί του Λεβαδειακού, ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 45 βαθμούς κι έπιασε τον Ολυμπιακό στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα στη Super League. Οι Βοιωτοί έμειναν στους 13 βαθμούς και στην… ουρά.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και προσπάθησε να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο 2′, ο Λεβαδειακός είδε την κεφαλιά του Ντάντας να στέλνει την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ, αλλά οκτώ λεπτά μετά ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ. Ο Κάργας έκανε την κάθετη, ο Νάρει το γύρισμα από τα δεξιά και ο Ντάντας πλάσαρε στην κίνηση για το 1-0 των Θεσσαλονικέων.

Ο Λεβαδειακός, όμως, κατάφερε να “σοκάρει” άμεσα την τούμπα. Δυο λεπτά μετά, ο Λούα Λούα δέχθηκε την κάθετη πάσα, ο Λούα Λούα προσπέρασε τον Κοτάρσκι, ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ ανέτρεψε τον αντίπαλό του και ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έδωσε πέναλτι (μετά και από έλεγχο στο onfield review). Ο Μουτίνιο ανέλαβε την εκτέλεση και στο 15′ έφερε το ματς στα ίσα.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε και πάλι να ελέγχει το ματς, αλλά δεν μπόρεσε να ανεβάσει… στροφές και να γίνει επικίνδυνος. Ο Λεβαδειακός είχε πολύ καλή εικόνα μεσοεμυντικά και δεν δέχθηκε άλλη “σοβαρή” φάση στα καρέ του στο πρώτο μέρος. Τελικά, ο Ντάντας ήταν αυτός που έλυσε και πάλι το.. γρίφο που έβαλε η ομάδα του Βέλιτς μέσα στην Τούμπα στο 45+4. Η σέντρα βγήκε από τα αριστερά, ο Βήχος έκανε κακό διώξιμο και ο Ντάντας έκανε το 2-1 με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε “δυνατά” και στην επανάληψη, χάνοντας δυο σημαντικές ευκαιρίες (κορυφαία το πλασέ του Κωνσταντέλια, λίγο πριν τη μεγάλη περιοχή, μετά από γύρισμα του Νάρεϊ). Στο 61′ όμως ήρθε το 3-1. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάρεϊ, ο Κάργας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κουλιεράκης -στο δεύτερο δοκάρι- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δικιά του κεφαλιά. Πέντε λετπα μετά, όμως, οι Βοιωτοί μείωσαν σε 3-2. Ο Τσάπρας έκανε το σουτ δεξιά της περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Κάργα, πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του Κοτάρσκι, ο οποίος αιφνιδιάστηκε.

Το ματς μπήκε στην τελική του ευθεία, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει για ένα ακόμα γκολ και τον Λεβαδειακό να βλέπει στο 78′ την λόμπα του Τόρο απ΄’ο το ύψος της μεγάλης περιοχής -προ του Κοτάρσκι- να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο φινάλε του αγώνα, ο Λεβαδειακός είχε καλή στιγμή στο 85′ με το πλασέ του Γερεμέγεφ και δυο λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδική ευκαιρία για νέο γκολ, με τον Ολιβέιρα να πλασάρει μόλις άουτ, από θέση τετ-α-τετ.

πηγή: newsit.gr