Ιωνικός - Άρης 1-0: Τον «εκτέλεσε» με πέναλτι στη Νίκαια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 22:10 Ιωνικός - Άρης 1-0: Τον «εκτέλεσε» με πέναλτι στη Νίκαια

Ο Ιωνικός επικράτησε με 1-0 του Άρη στη Νίκαια για την 21η αγωνιστική της Super League 1 και κατάφερε να ξεφύγει από την τελευταία θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Σεμπά και εκτέλεσε εύστοχα ο Λοβέρα στο 61ο λεπτό της αναμέτρησης, ήταν αυτό που χάρισε τη νίκη στον Ιωνικό, αφού ο Άρης παρά τις χαμένες τους ευκαιρίες, δεν κατάφερε να “σώσει” ούτε το βαθμό της ισοπαλίας.

Οι Νικαιώτες άφησαν έτσι πίσω τους τη Λαμία και το Λεβαδειακό στη βαθμολογία, έστω και με παιχνίδι περισσότερο, ενώ ο Άρης έμεινε στην 5η θέση και το -11 από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, που έχουν μάλιστα και ματς λιγότερο.

 

Το παιχνίδι

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο ματς και “απείλησε” πρώτος, με τον Φαμπιάνο να χάνει μία καλή ευκαιρία μόλις στο 7ο λεπτό του αγώνα, όταν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την περιοχή, αλλά χωρίς πολλή δύναμη, δεν ανησύχησε τον Χουτεσιώτη.

Ο Ιωνικός ισορρόπησε το ματς μετά το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στην άμυνα των φιλοξενούμενων και ήταν πάλι ο Άρης αυτός που βρέθηκε πιο κοντά στο γκολ. Ο Οντουμπάτζο όμως στο 23ο λεπτό, σούταρε πέφτοντας από καλή θέση μέσα στην περιοχή και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε με το ένα χέρι.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, με τον Άρη να έχει την υπεροχή, αλλά να μην μπορεί να βρει το… δρόμο προς την εστία και το 0-0 να μένει εύκολα στο πρώτο ημίχρονο. Όλα άλλαξαν όμως πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Σεμπά πήρε την μπάλα σε θέση οφσάιντ, αλλά από πόδι αντιπάλου και έτσι κατάφερε να βρεθεί απέναντι από τον Κουέστα, ο οποίος τον ανέτρεψε στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει τη “βούλα” του πέναλτι. Ο Λοβέρα ευστόχησε έτσι από τα 11 βήματα και έκανε το 1-0 στο ματς.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει αμέσως, αλλά ο Ρομαό έκοψε την τελευταία στιγμή την μπάλα στο 63′ και τρία λεπτά αργότερα, ο Γκρέι σπατάλησε μία απίθανη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Από κεφαλιά του Καμαρά, ο Άγγλος επιθετικός βγήκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη, αλλά πλάσαρε πάνω του και νικήθηκε στο τετ-α-τετ.

Οι “κίτρινοι” προσπάθησαν να “πιέσουν” και στη συνέχεια, αλλά ο Ιωνικός άντεξε εύκολα και πήρε μία μεγάλη νίκη, τη δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, που τον “βγάζει” από την τελευταία θέση της βαθμολογίας της Super League 1. Αντίθετα, ο Άρης έχει αρχίσει πια να χάνει την… επαφή με την πρώτη 4άδα του πρωταθλήματος, ενόψει των play off για τον τίτλο και την Ευρώπη.

Οι συνθέσεις στο Ιωνικός – Άρης

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης – Μύγας Τσιγκρίνσκι Ρομαό Βαλεριάνος – Σάκιτς (86’ Μπουενά) Κάνιας Φαντιγκά (86’ Καμπράλ) – Σεμπά (90’+3’ Μασάς) Λοβέρα (70’ Αντούνες) Μάντζης (70’ Μάνος).

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Οντουμπάτζο (78’ Ρουπ) Φαμπιάνο Μπράμπετς Πίρσμαν – Ντουκουρέ (11’ λ. τρ. Ματέο Γκαρσία) Νταμπό (78’ Εμπακατά) Νταρίντα – Ιτούρμπε (78’ Καμάτσο) Μαζικού (66’ Καμαρά) Γκρέι.

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση