«Λευκή» ματσάρα! Άξιζε… κάτι παραπάνω ο Αστέρας Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 19:40 «Λευκή» ματσάρα! Άξιζε… κάτι παραπάνω ο Αστέρας Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη

Στο 0-0 έμειναν Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, σε αναμέτρηση για την 23η αγωνιστική της Superleague.

Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, η αθηναϊκή ομάδα έμεινε στο +2 από τους Αρκάδες, δίνοντας όμως την ευκαιρία στην Ξάνθη να «πατήσει» πεντάδα και στον Παναθηναϊκό να πλησιάσει.

Ο Αστέρας Τρίπολης παρατάθηκε στη Νέα Σμύρνη με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και προσπάθησε χαμηλό ρυθμό στην αναμέτρηση. Ο Πανιώνιος είχε την κατοχή της μπάλας, έπαιξε επιθετικά και στο 9 έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από κακή απομάκρυνση του Γιαννούλη, η μπάλα έμεινε στην περιοχή, ο Νίλσεν έπιασε το γυριστό σουτ, έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Αθανασιάδη.

Οι “κυανέρυθροι” συνέχισαν να έχουν το… πάνω χέρι, είδαν τους Αρκάδες να “ξεμυτίζουν” ελάχιστες φορές και να κάνουν δυνατά μαρκαρίσματα. Στο 27′ οι γηπεδούχοι ‘άγγιξαν” και πάλι το γκολ. . Ο Λάμπρου “άδειασε” τον Μπέρτο, έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή και από θέση αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από αριστερό “γ” της εστίας του Αθανασιάδη.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους όμως η… τύχη παραλίγο να κάνει τη χάρη του Αστέρα Τρίπολης. Ο Τσιλιανίδης έπιασε το σουτ εκτός περιοχής και από τον άξονα, ο Τόνσο έβαλε την κόντρα, η μπάλα άλλαξε πορεία και πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν πιο επιθετικά, αιφνιδίασαν με αυτή τους την αλλαγή τους Νεοσμυρνιώτες. Στο 53′ διαμαρτυρήθηκαν λανθασμένα για πέναλτι και στο 55′ πλησίασαν στο 0-1, όταν το σουτ του Κυριακόπουλου έστειλε την μπάλα να περάσει μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κότνικ.

Ο Αστέρας διεκδίκησε τη νίκη και έχασε σημαντικές ευκαιρίες στη συνέχεια για να ανοίξει το σκορ. Στο 64′ ο Μανιάς εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Μπανανά, σούταρε μέσα από την περιοχή -αντί να δώσει σε έναν από τους τρεις αμαρκάριστους συμπαίκτες του- αλλά η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η πρώτη καλή φάση του Πανιωνίου στην επανάληψη ήρθε στο 66′ με το δοκάρι του Σπιριντόνοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ και στο 76′ ο Κότνικ απέκρουσε ενστικτωδώς την προβολή του Δουβίκα. Οι “κυανέρυθροι” δεν μπόρεσαν να κρατήσουν στην κατοχή τους την μπάλα, έκαναν αρκετά, λάθη, αλλά στο 83′ ευτύχησαν και πάλι να έχουν σε ετοιμότητα τον Κότνικ, που απέκρουσε το κοντινό σουτ του Τόνσο. Τρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης έστειλε με κοντινή προβολή την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Το ενδιαφέρον έμεινε αμείωτο μέχρι τέλους. Στο 89′ ο Μπραχίμι έκανε το σουτ μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Αθανασιάδης έστειλε την μπάλα κόρνερ. Στις καθυστερήσεις, ο Αστέρας Τρίπολης έχασε δυο σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Στο 90+3 ο Κότνικ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Δουβίκα, ενώ στην εκτέλεση που έγινε ο Ιγκλέσιας π’ήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση