Ξεκίνησε το ασημένιο βέλος το πρώτο του ταξίδι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 09:38 Ξεκίνησε το ασημένιο βέλος το πρώτο του ταξίδι

Στις 9:15’ το πρωί του Σαββάτου (8/9) το «ασημένιο βέλος» ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι Θεσσαλονίκη – Κατερίνη σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η Ferrovie dello Stato Italiane, μητρική εταιρεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έφερε στη Θεσσαλονίκη το Frecciargento ETR 485 προκειμένου να κάνει μια δοκιμαστική διαδρομή. Πρόκειται για το πρώτο τρένο υψηλών ταχυτήτων που θα δρομολογηθεί στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Πιάνει ταχύτητα κατά τη διάρκεια της διαδρομής έως και 200 χιλιόμετρα την ώρα. Tο "Frecciargento ETR 485", διαθέτει εννέα βαγόνια, με χωρητικότητα περίπου 480 θέσεων.

Το συγκεκριμένο τρένο υψηλών ταχυτήτων, που όπως βλέπετε είναι σε γκρι/κόκκινο χρώμα, σύμφωνα μετά από αυτή τη δοκιμή θα επιστρέψει στην Ιταλία. Για δρομολόγια στη χώρα μας θα έρθουν οι πέντε αυτοκινητάμαξες ETR 470 της πρώην υπηρεσίας Cisalpino και νυν Frecciabianca όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες μετατροπής τους σε 25 kV.

Τα συγκεκριμένα τρένα, Frecciabianca, τα οποία για περίπου 15 χρόνια πραγματοποιούσαν διεθνείς συνδέσεις Ιταλία - Ελβετία, σήμερα λειτουργούν στο ιταλικό δίκτυο και το καλοκαίρι του 2019 εκτός απροόπτου θα κυκλοφορούν στην Ελλάδα μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Το νέο δίκτυο

Η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκης έχει μήκος περίπου 530 χιλιομέτρων, ηλεκτροδοτούμενη στα 25 kV σε εναλλασσόμενο ρεύμα και σηματοδότηση με ETCS (European Train Control System, Ευρωπαϊκό Σύστημα Ελέγχου Αμαξοστοιχιών) επιπέδου 1. Στο δίκτυο μπορεί να αναπτυχθεί μέγιστη ταχύτητα 200 km / h και είναι εξ ολοκλήρου διπλής τροχιάς, εκτός από το ορεινό τμήμα Τιθορέα - Δομοκός 122 χιλιομέτρων, η οποία θα αντικατασταθεί από μία παραλλαγή υψηλής ταχύτητας, επίσης με μέγιστη ταχύτητα των 200 km / h και εξοπλισμένο με ETCS επιπέδου 1, επιτρέποντας μια εξοικονόμηση περίπου 1 ώρα στους χρόνους διαδρομής.

Σημειώνεται ότι, εντός του Νοεμβρίου με την πλήρη ηλεκτροκίνηση στην διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη η διάρκεια της διαδρομής θα ανέρχεται σε περίπου 4:30 ώρες αντί 5:30 ωρών που διαρκεί σήμερα. Σήμερα ο διάδρομος διαθέτει διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή σε όλο το μήκος του εκτός από το τμήμα των 52 χλμ μεταξύ Λιανοκλαδίου και Δομοκού.

Σύμφωνα με τα έως τώρα χρονοδιαγράμματα το τελευταίο αυτό τμήμα θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Οκτωβρίου. Το γεγονός όμως ότι εκκρεμούν τα συστήματα σηματοδότησης και του ETCS μεταθέτει τον περιορισμό του χρόνου διαδρομής στις 3 ώρες και 20 λεπτά για το καλοκαίρι του 2019. Και αυτό γιατί μπορεί μέσα στον Νοέμβριο να ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση, ωστόσο χωρίς τα παραπάνω συστήματα οι συρμοί δεν θα μπορούν να κινηθούν με τις μέγιστες ταχύτητές τους.

Για την κάλυψη της λειτουργίας των συρμών ο νέος «ιδιωτικός ΟΣΕ» αναμένεται να απασχολήσει 73 νέους μηχανοδηγούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση