Κώστας Πάσσαρης: Νέα αναβολή στη δίκη για το μακελειό του 2001 στο Γενικό Κρατικό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 15:47 Κώστας Πάσσαρης: Νέα αναβολή στη δίκη για το μακελειό του 2001 στο Γενικό Κρατικό

Όπως ειπώθηκε στο Δικαστήριο, στις 21 Αυγούστου 2018, το Γραφείο της Ρουμανίας στη Eurojust απέστειλε email, προς τις Ελληνικές Αρχές, ζητώντας συμπληρωματικές πληροφορίες περί της προσωρινής παράδοσης του κακοποιού, όπως για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει στην Ελλάδα. Επίσης ζήτησε εγγυήσεις ότι θα επιστραφεί στη Ρουμανία στο τέλος του συμφωνημένου χρόνου, αλλά και ότι τα έξοδα μεταφοράς του προς και από τη Ρουμανία θα καταβληθούν από τις Ελληνικές Αρχές.

Δύο ημέρες μετά η ελληνική πλευρά απάντησε, ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς το απαιτούμενο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνει στη χώρα μας, ενώ στις 28 Αυγούστου, σύμφωνα  με έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία,  η εισαγγελία εφετών απάντησε ότι η ελληνική πλευρά θα καλύψει πλήρως τα έξοδα.

Από τότε δεν έχει υπάρξει απάντηση από τις ρουμανικές αρχές, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του Κώστα Πάσσαρη, Ανδρέας Ταγαράκης, ο κατηγορούμενος επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί και να λογοδοτήσει  για όσα έχει διαπράξει.

Κάθε αναβολή μας σκοτώνει ξανά – Έχουν πεθάνει μάρτυρες

«Κάθε αναβολή μας σκοτώνει ξανά. Το άκουσμά της γίνεται σφαίρα στην καρδιά μας. Φοβόμαστε ότι η δίκη δεν θα γίνει ποτέ. Κάνουμε έκκληση να γίνει η δίκη, πριν παραγραφούν τα εγκλήματα» , δήλωσε ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων, Αλέξης Αναγνωστάκης.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απόντες ήταν αρκετοί μάρτυρες, καθώς μετά από τόσα χρόνια κάποιοι έχουν αποβιώσει. Γεγονός που προβληματίζει τους συγγενείς των θυμάτων που όπως λένε, «οδηγούμαστε σε μια δίκη απόντων με κίνδυνο να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Απριλίου 2019.

Η αιματηρή απόδραση του Κώστα Πάσσαρη από το Κρατικό Νίκαιας

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2000, ο Κώστας Πάσσαρης πέφτει στα χέρια της αστυνομίας. Οδηγείται στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού και περιμένει να δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση, ληστείες – κλοπές, απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων. Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα οι συνεργοί του και ο ίδιος έχουν καταστρώσει σχέδιο απόδρασης. Στις 7 Φεβρουαρίου 2001, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εγκρίνει τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Προτού αναχωρήσει για τις εξετάσεις, ο Πάσσαρης είχε κάνει ανάληψη 100.000 δραχμές από τον ατομικό του λογαριασμό στο λογιστήριο της φυλακής. Αυτό για έναν περίεργο λόγο δεν παραξένευσε κανέναν. Ο Πάσσαρης με την βοήθεια των συνεργών του αποδρά με κινηματογραφικό και αιματηρό τρόπο από το Γενικό Κρατικό. Δολοφονεί εν ψυχρώ δυο αστυνομικούς, τον Αθανάσιο Δρακόπουλο και τον Διονύσιο Αλεβιζόπουλο και τραυματίζει σοβαρά έναν σωφρονιστικό υπάλληλο.

Το αυτοκίνητο με το οποίο απέδρασε ο Πάσσαρης και το εγκατέλειψε στον Χολαργό
Ο αρχιφύλακας Αθανάσιος Δρακόπουλος
Ο αρχιφύλακας Διονύσιος Αλεβιζόπουλος

πηγή φωτο: EUROKINISSI

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση