Νέες παραιτήσεις για υποθέσεις παιδεραστίας στο Βατικανό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 16:34 Νέες παραιτήσεις για υποθέσεις παιδεραστίας στο Βατικανό

Δυο ακόμη παραιτήσεις επισκόπων της Χιλής έκανε δεκτές ο πάπας Φραγκίσκος, με τα σκάνδαλα παιδεραστίας να συνεχίζουν να συγκλονίζουν το Βατικανό.

Οι δύο επίσκοποι που παραιτήθηκαν είναι ο Κάρλος Εδουάρδο Πελεγκρίν Μπαρέρα, 60 ετών, ο οποίος ασκούσε τα καθήκοντά του στο Σαν Μπαρτολομέ ντε Τσιλάν, και ο Κριστιάν Ενρίκε Κοντρέρας Μολίνα της επισκοπής Σαν Φελίπε, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό. Και οι δυο αντικαταστάθηκαν από προσωρινούς αποστολικούς διοικητές.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Χιλής βρίσκεται σε αναβρασμό μετά τις αποκαλύψεις για σεξουαλικές επιθέσεις που φέρεται να διέπραξαν μέλη της σε βάρος ανηλίκων αλλά και ενηλίκων από τη δεκαετία του 60! Στις 18 Μαΐου, η σύνοδος των Χιλιανών επισκόπων έκανε γνωστό πως 34 επίσκοποι που πήγαν στη Ρώμη για να συναντήσουν τον πάπα Φραγκίσκο, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους.

Εκτός από τις δυο σημερινές παραιτήσεις, ο πάπας είχε κάνει δεκτές τις παραιτήσεις άλλων πέντε Χιλιανών επισκόπων, τιμωρώντας με αυτό τον τρόπο τη συγκάλυψη από την εν λόγω Εκκλησία, των εγκλημάτων της παιδεραστίας από ιερείς τους.

Μάλιστα ο πάπα Φραγκίσκος είχε κάνει δεκτή την παραίτηση και του Χουάν Μπάρος, τον οποίοι είχε υπερασπιστεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Χιλή τον Ιανουάριο.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση