Επιδημική έξαρση της Ιλαράς - Απαραίτητος ο εμβολιασμός

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 21:26 Επιδημική έξαρση της Ιλαράς - Απαραίτητος ο εμβολιασμός

Τι αναφέρει έγγραφο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Συστάσεις προς όλες τις υπηρεσίες και διευθύνσεις υγείας, για την αντιμετώπιση της επιδημικής έξαρσης της ιλαράς, απευθύνει με έγγραφο της που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει:

 τον άμεσο εμβολιασμό με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολισμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά (με τη μορφή μονοδύναμου εμβολίου ιλαράς ή μικτού εμβολίου MMR).

 τη διενέργεια της 1ης δόσης του εμβολίου MMR στην ηλικία των 12 μηνών και τη διενέργεια της 2ης δόσης τρεις (3) μήνες μετά την 1η δόση ή –εφόσον έχει παρέλθει το διάστημα αυτό– το ταχύτερο δυνατόν. Σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου, η 2η δόση μπορεί να γίνει με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων από την 1η.

Οι συστάσεις αυτές ισχύουν για όσο διάστημα η επιδημική έξαρση ιλαράς είναι σε εξέλιξη και μέχρι να εκδοθεί νεότερη απόφαση της Επιτροπής.

Το έγγραφο υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com