Μεγάλη φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Αποπνικτική ατμόσφαιρα [εικόνες & βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 09:58 Μεγάλη φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Αποπνικτική ατμόσφαιρα [εικόνες & βίντεο]

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 8 το πρωί, στη λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο, κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ ο καπνός είναι ορατός από μακριά.

Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 25 οχήματα, κλιμακοφόρα οχήματα και πεζοπόρο τμήμα. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής ζήτησε προληπτικά τη συνδρομή και του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η φωτιά απέχει από το κτίριο με τις φοιτητικές εστίες, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ή εγκλωβισμένοι φοιτητές.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα, ωστόσο η αστυνομία απομακρύνει τον κόσμο, καθώς υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά ξεκίνησε από τα υπόγεια του Πανεπιστημίου και επεκτάθηκε γρήγορα στο κεντρικό κτίριο.

Αστυνομικοί έχουν διακόψει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους και απομακρύνουν τον κόσμο. Παράλληλα οι αρχές είναι σε επιφυλακή, για την περίπτωση που κριθεί αναγκαία η εκκένωση της περιοχής, είτε του νοσοκομείου.

 

Πηγή: ekriti, cretapost, cretalive, iefimerida.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση