Διαλυτικά φαινόμενα στην Ένωση Κεντρώων: Aνεξαρτητοποιείται ο βουλευτής Φωκάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 18:47 Διαλυτικά φαινόμενα στην Ένωση Κεντρώων: Aνεξαρτητοποιείται ο βουλευτής Φωκάς

Με πέντε βουλευτές έμεινε το κόμμα Λεβέντη - «Τον Σαρίδη περιμέναμε, τελικά έφυγε ο Φωκάς» ανέφερε συνεργάτης του Βασίλη Λεβέντη

«Τον Σαρίδη περιμέναμε, τελικά έφυγε ο Φωκάς» μας είπε συνεργάτης του Βασίλη Λεβέντη, από τον οποίο ζητήσαμε να επιβεβαιώσει  την είδηση της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Αριστείδη Φωκά. 

Όπως είπε ο κ. Φωκάς, βουλευτής  Β' Θεσσαλονίκης στη «Βεργίνα Τηλεόραση», αύριο θα καταθέσει τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο Αριστείδης Φωκάς τόνισε πως θέλει να συνεχίσει τους αγώνες του για τη Μακεδονία και ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός.

Με την ανεξαρτητοποίηση του κ. Φωκά, το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων απομένει με πέντε βουλετές, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Σαρίδης που εκλέγεται στην Α' Θεσσαλονίκης.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων ο Βασίλης Λεβέντης έδωσε τελεσίγραφο στον Γιάννη Σαρίδη να ζητήσει συγγνώμη, αλλιώς τον κάλεσε να καταθέσει την έδρα του.

Εάν αποχωρήσουν τελικά οι κύριοι Σαρίδης και Φωκάς πέφτει στους τέσσερις και παύει να  υφίσταται ως κοινοβουλευτική ομάδα, σύμφωνα με τον κανονισμό της  Βουλής. Κατ' επέκταση, αυτό συνεπάγεται απώλεια της μίας θέσης αντιπροέδρου που δικαιούνται, αυξημένη παρουσία στη Βουλή, μετακλητούς υπαλλήλους και άλλα. 

Μέχρι την επίσημη  ανακοίνωση της αποχώρησης των βουλευτών η κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων αποτελείται από τους βουλευτές; Γεωργιάδης Μάριος

Λεβέντης Βασίλης
Καβαδέλλας Δημήτριος
Σαρίδης Ιωάννης
Φωκάς Αριστείδης
Μεγαλομύστακας Αναστάσιος
 

kentor00

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση