Αλ. Τσίπρας – ΗΠΑ: Συναντάται με Αμερικανούς επιχειρηματίες για επενδύσεις στην Ελλάδα – Παρών και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 22:04 Αλ. Τσίπρας – ΗΠΑ: Συναντάται με Αμερικανούς επιχειρηματίες για επενδύσεις στην Ελλάδα – Παρών και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας μίλησε σε εκδήλωση ομογενών στη Νέα Υόρκη λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός άφησε πίσω του μία πολύ μεγάλη και δύσκολη περιπέτεια. Αυτή στην οποία συλλογικά μπήκε η χώρα και ο λαός το 2010. Αυτή τη μεγάλη περιπέτεια της οικονομικής κρίσης, της χρεοκοπίας, των μεγάλων λαθών που μας οδήγησαν στην ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση αυτής της κρίσης τα πρώτα χρόνια.

Όμως, ο λαός μας άντεξε. Η Ελλάδα άντεξε. Η Ελλάδα τα κατάφερε, συνέχισε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι χάρη στις προσπάθειες του ελληνικού λαού, αλλά και στη δυνατότητα ισχυρών συμμάχων στο διεθνές στερέωμα, η Ελλάδα έγινε ξανά μία κανονική χώρα.

Όχι πως τελείωσαν όλα τα προβλήματα, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, όχι πως από εδώ και στο εξής δεν αντιμετωπίζουμε μεγάλες προκλήσεις. Αλλά βγήκαμε από ένα καθεστώς σκληρής επιτροπείας, που πρόσβαλλε την Ελλάδα και τους Έλληνες όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ακολούθως, και απευθυνόμενος και προς τους δανειστές υπογράμμισε ότι ακόμη πιο σημαντική εξέλιξη είναι το γεγονός ότι πια είμαστε σχεδόν όλοι και όλες αποφασισμένοι όχι μόνο να μη γυρίσουμε πίσω στα χρόνια της κρίσης, αλλά να καταπολεμήσουμε και τις αιτίες εκείνες που μας οδήγησαν σε αυτήν την κρίση. Τις μεγάλες παθογένειες, την εποχή εκείνη των μεγάλων ελλειμμάτων, την οποία θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας, μαζί βέβαια και με τις μεγάλες παθογένειες μιας δημόσιας διοίκησης μη λειτουργικής, πελατειακών σχέσεων, σπατάλης, διαφθοράς, διαπλοκής. Αυτή τη σελίδα θέλουμε να γυρίσουμε στον τόπο μας.

Αλ. Τσίπρας: Στροφή προς την ανάπτυξη

 Το 2017 οι ρυθμοί ανάπτυξης στην Ελλάδα ξαναγύρισαν με θετικό πρόσημο: 1,4% το 2017, 2,1% το 2018 και πρόβλεψη για 2,5% το 2019, είπε ο πρωθυπουργός. Ταυτόχρονα, όμως, καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια να έχουμε μία εξαιρετικά σημαντική υπεραπόδοση της οικονομίας, έναντι των στόχων που είχαμε θέσει. Με αυτό τον τρόπο καταφέραμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας στην Ευρώπη, αλλά και του διεθνούς παράγοντα, ο οποίος είχε χαθεί, γιατί κανείς δεν πίστευε πια τις υποσχέσεις των ελληνικών κυβερνήσεων ότι θα μπορέσουν να τηρήσουν τα συμφωνημένα.

Θα αποκατασταθούν οι αδικίες για τους οικονομικά αδύναμους

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο μικρός άθλος, υπήρξαν κοινωνικά στρώματα, τα οποία επιβαρύνθηκαν δυσανάλογα, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι έχει έλθει τώρα το πλήρωμα του χρόνου να αποκατασταθεί η επιβάρυνση. Γιατί τώρα πια μπορούμε. Έχοντας προβλέψεις για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, όχι απλά να πιάνουμε τους συμφωνημένους στόχους, αλλά να δημιουργείται και ο δημοσιονομικός χώρος, που η δική μου και η δική μας δέσμευση είναι ότι, όπως με δικαιοσύνη αποφασίσαμε να μοιράσουμε τα βάρη, έτσι και τώρα με δικαιοσύνη θα αποφασίσουμε να μοιράσουμε και τις ελαφρύνσεις εκείνες, με προτεραιότητα σε εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που επιβαρύνθηκαν περισσότερο την περίοδο της κρίσης.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Διασφαλίσαμε την αρχαία ελληνική Ιστορία

Με την επιλογή μας στην εξωτερική πολιτική, να αναβαθμίσουμε το ρόλο και τη σημασία και την παρουσία μας στα Βαλκάνια, ως μία ηγετική χώρα που λύνει προβλήματα δεκαετιών, που δεν κρύβεται μέσα στο καβούκι της, που τολμά να παίζει έναν ρόλο σταθεροποιητικό στην περιοχή προχωρήσαμε και σε αυτή τη δύσκολη, αλλά με βαθιά αίσθηση του πατριωτικού καθήκοντος σας διαβεβαιώνω, συμφωνία με τους βόρειους γείτονές μας, διασφαλίζοντας, όμως, ταυτόχρονα το πιο σημαντικό πράγμα, που για εμάς είναι η ιστορία μας, υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ιστορία της Μακεδονίας μας. Την αρχαία ελληνική ιστορία της Μακεδονίας. Προχωρήσαμε, λοιπόν, σε αυτή την επιλογή, που ταυτόχρονα μας δίνει τη δυνατότητα να λύσουμε μία διένεξη τριών δεκαετιών, αλλά και να αναβαθμίσουμε τον γεωπολιτικό ρόλο και τη σημασία της χώρας.

Διότι θέλουμε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια. Θέλουμε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και όχι μία φτωχή χώρα μέλος της ΕΕ, η οποία ζητά άδεια από τους εταίρους της για να διαμορφώσει την οικονομική της πολιτική. Όχι μία χώρα »ψωροκώσταινα», όπως έλεγαν στο παρελθόν. Αυτό είναι το δίλημμα και οι επιλογές που έχουμε μπροστά μας. Θα οραματιστούμε την Ελλάδα που θα ανοίξει το βήμα μπροστά ή την Ελλάδα που θα γυρίσει πίσω;

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση