Γυναίκα έχασε το μάτι της, παρακολουθώντας τουρνουά γκολφ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 16:33 Γυναίκα έχασε το μάτι της, παρακολουθώντας τουρνουά γκολφ

«Ο γιατρός ενημέρωσε τον σύζυγό μου ότι συνέβη μια τεράστια έκρηξη στο μάτι».

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του τουρνουά γκολφ Ryder Cup στο Παρίσι, όταν η βολή ενός επαγγελματία γκόλφερ τραυμάτισε σοβαρά στο μάτι μια θεατή. Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 28/9 - ημέρα έναρξης του τουρνουά.

Το μπαλάκι από τη βολή του Αμερικανού αθλητή Brooks Koepka βρήκε στο δεξί μάτι την Corine Remande προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά.

«Για μένα, τελείωσε. Είναι τόσο ωραίο να βρίσκεσαι στο γήπεδο του γκολφ να βλέπεις τους αθλητές. Ελπίζω ότι με αυτό το τρομερό ατύχημα να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφάλειας για το κοινό», ανέφερε μεταξύ άλλων η άτυχη γυναίκα που ταξίδεψαν με τον σύζυγό της από την Αίγυπτο για να παρακολουθήσουν το τουρνουά.

«Ο γιατρός αμέσως ενημέρωσε τον σύζυγό μου ότι συνέβη μια τεράστια έκρηξη στο μάτι και πως είναι αδύνατο για μένα να δω ξανά από αυτό το μάτι. Δεν ξέρω πως θα ζήσω με ένα μάτι μόνο. Μου αρέσει να περπατώ, να αθλούμαι, να πηγαίνω στο γυμναστήριο και να παίζω γκολφ», πρόσθεσε.

Η 49χρονη γυναίκα σχεδιάζει τώρα να κινηθεί δικαστικά εναντίον των διοργανωτών του σημαντικού τουρνουά, καθώς όπως σημειώνει οι άνθρωποι του γηπέδου δεν φρόντισαν να δώσουν επαρκείς προειδοποιήσεις.

«Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, δεν ένιωσα πόνο όταν χτυπήθηκα. Δεν ένιωσα ότι το μπαλάκι χτύπησε το μάτι μου και τότε αισθάνθηκα το αίμα να τρέχει», δήλωσε η κυρία Remande στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP για να προσθέσει: «Η τομογραφία που έγινε την Παρασεκυή επιβεβαίωσε κάταγμα δεξιάς κόγχης και έκρηξη του βολβού».

Ο 28χρονος Koepka, η βολή του οποίο χτύπησε την γυναίκα στο μάτι, έσπευσε αμέσως στο σημείο για να δει τι ακριβώς συνέβη. Η γυναίκα ωστόσο υποβάθμισε εκείνη την ώρα το περιστατικό ώστε να μην αποσπάσει την συγκέντρωσή του. Αργότερα όταν ενημερώθηκε για την κατάσταση δήλωσε σοκαρισμένος.

«Είμαι βαθιά πληγωμένος και λυπημένος από το περιστατικό. Είναι μια από τις χειρότερες μέρες της ζωής μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκπρόσωπος του Ryder Cup ανάφερε σχετικά: «Είναι δυσάρεστο να ακούς ότι κάποιος μπορεί να υποστεί μακροχρόνιες συνέπειες από μια βολή. Οι βολές αποτελούν έναν περιστασιακό κίνδυνο για τους θεατές αλλά αυτού του είδους το συμβάν είναι εξαιρετικά σπάνιο. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το "Fore!" ακούστηκε αρκετές φορές, αλλά εκτιμούμε επίσης το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να γνωρίζεις το πότε και το που γίνεται μια βολή αν είσαι στο κοινό. Είμαστε εξαιρετικά συμπονετικοί και θα κάνουμε τα πάντα για να υποστηρίξουμε τη θεατή, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες».

Η European Tour, εκ των διοργανωτών το τουρνουά, ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση