Εσωκομματικές κόντρες στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 12:06 Εσωκομματικές κόντρες στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ

Σε ζήτημα εσωκομματικής αντιπαράθεσης στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η ΕΡΤ.

Οι προημερών δηλώσεις του Νίκου Φίλη ότι η ΕΡΤ κυβερνάται από παραδιοίκηση και συντεχνιακό καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων φαίνεται ότι προκάλεσαν εκνευρισμό σε στελέχη του κόμματος όπως ο υπουργός Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μιλώντας στον News 24/7  σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει μια κλειστή ΕΡΤ, "κάτι που αποδεικνύεται από τις τοποθετήσεις του για τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους" προσθέτοντας ότι "καλά θα κάνει η ΝΔ να σκεφτεί ξανά τα επιχειρήματά της. Όπως ότι έπρεπε να είναι άπειρος ο αριθμός των αδειών. Τελικά, η αγορά, όπως αποδείχτηκε, δεν χωράει άπειρα κανάλια", ενώ για τον κ. Νίκο Φίλη υπογράμμισε: "Δεν θέλω να πω τίποτα για τις δηλώσεις Φίλη, απάντησα στον κ. Μητσοτάκη. Είναι ταυτόσημη η κριτική".

Στο πλευρό του Φίλη οι 53+

Την κριτική Φίλη στην ΕΡΤ φαίνεται να συμμερίζεται η τάση των 53+. Οι 53+ θεωρούν ότι η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως θα αντιστοιχούσε σε μια δημόσια τηλεόραση. Μάλιστα, στο περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών ήταν εμφανής η δυσαρέσκεια για την «ελλιπή προβολή» από την ΕΡΤ της συνέντευξης του κ. Τσακαλώτου στη Δώρα Αναγνωστοπούλου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Κατρούγκαλος: Η ΕΡΤ δεν έχει... γίνει  BBC

Ενδιαφέρον προκαλεί και το σχόλιο του Γιώργου Κατρούγκαλου. Κληθείς να τοποθετηθεί στην κόντρα Νίκου Παππά-Νίκου Φίλη για την ΕΡΤ ο κ. Κατρούγκαλος αρχικά παρατήρησε ότι στην κρατική τηλεόραση «δεν υπάρχει η ομοφωνία και η ομοχρωμία του παρελθοντος γιατί υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι από τη ΝΕΡΙΤ. Δεν θελήσαμε να κάνουμε κυνήγι μαγισσών. Μπορεί μερικοί να το σκέφτηκαν αλλά είναι η απόλυτη μειοψηφία». 

Είπε μάλιστα με νόημα ότι η ΕΡΤ «δεν έχει γίνει BBC αλλά με κάποια εχέγγυα ανεξαρτησίας να γίνει καλύτερη από τα ιδιωτικά κανάλια όχι μόνο στην ειδησεογραφία αλλά και στην παραγωγή πολιτισμού». «Έτσι όπως το ακούω, ο Νίκος Παππάς έχει δίκιο» είπε ακόμη για το θέμα ο κ. Κατρούγκαλος σημειώνοντας ότι «είναι προφανές ότι ο Νίκος Παππάς έχει ευθύνη στο αντικείμενο και εκφράζει την κυβερνητική θέση αλλά κάθε κριτική πρέπει να την ακούμε ακόμα και αν προέρχεται από τη δική μας παράταξη».

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση