NYT: Σκότωσαν τον Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο και τον τεμάχισαν με πριόνι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 14:27 NYT: Σκότωσαν τον Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο και τον τεμάχισαν με πριόνι

Ήταν 2 Οκτωβρίου όταν ο Τζαμάλ Κασόγκι επισκέφτηκε το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Ήθελε να πάρει χαρτιά για το γάμο του. Όμως ενώ, όπως φαίνεται σε πλάνα από κάμερες ασφαλείας, μπήκε στις 13:14 το μεσημέρι, δεν βγήκε ποτέ.

Έκτοτε η τύχη του αγνοείται. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι των αρχών ασφαλείας, ο Τζαμάλ Κασόγκι δεν ζει πια. Τον δολοφόνησαν και μάλιστα σε διάστημα δυο ωρών από τη στιγμή που μπήκε στο προξενείο, Σαουδάραβες πράκτορες που είχαν ταξιδέψει στην Τουρκία μόνο γι’ αυτό τον σκοπό αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, επικαλούμενο κορυφαίο αξιωματούχο.

Ένα μαύρο βαν φεύγει από το προξενείο την ημέρα της εξαφάνισης του Κασόγκι – Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA

Ο ίδιος άνθρωπος, που φυσικά δεν κατονομάζεται, περιέγραψε τη γρήγορη και περίπλοκη επιχείρηση για τη δολοφονία του Κασόγκι. Μια δολοφονία που διατάχθηκε από τα ανώτερα επίπεδα της βασιλικής αυλής της Σαουδικής Αραβίας.

Κατά τον Τούρκο αξιωματούχο που επικαλούνται οι Times, ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα σε δυο ώρες από τη στιγμή που έφτασε στο προξενείο, από ομάδα Σαουδαράβων πρακτόρων. Οι δολοφόνοι τεμάχισαν το πτώμα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου με ειδικό πριόνι που είχαν μεταφέρει μαζί τους γι’ αυτό το σκοπό!

Σημειώνεται ότι μόλις πριν λίγες ώρες, η εφημερίδα Sabbah έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες 15 υπόπτων για τη δολοφονία του Κασόγκι αλλά και video από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν πως οι Σαουδάραβες πράκτορες έφτασαν στην Τουρκία με πτήση τζετ!

Δείτε τις εικόνες

Οι 15 ύποπτοι – Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA
Από την πρώτη στιγμή, Σαουδάραβες αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες και επιμένουν ότι ο Κασόγκι έφυγε… ζωντανός από το προξενείο λίγο μετά την άφιξή του σε αυτό. Όμως, η μνηστή του που τον περίμενε απέξω δεν τον είδε ποτέ να βγαίνει και από τότε τον αναζητά.

Η εξήγηση δεν φαίνεται, πάντως, να πείθει τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι σχέσεις του οποίου με τη Σαουδική Αραβία δεν είναι και στο καλύτερο σημειο τους.

Ο Ερντογάν έχει ζητήσει αποδείξεις από τη Σαουδική Αραβία πως ο γνωστός δημοσιογράφος έφυγε ζωντανός από το προξενείο. Σε νεότερες δηλώσεις του, ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε πως η χώρα του δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή για την εξαφάνιση του Κασόγκι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής από την Ουγγαρία, ο Ερντογάν τόνισε, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ότι η Άγκυρα ερευνά όλες τις πλευρές της υπόθεσης και πως ανησυχεί για την εξαφάνιση του Κασόγκι.

«Ερευνούμε όλες τις πλευρές του συμβάντος. Δεν είναι δυνατό να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε κάτι τέτοιο, διότι δεν είναι συνηθισμένο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. «Είναι δυνατό να μην υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας;», διερωτήθηκε.

Με πληροφορίες από New York Times και ΑΠΕ – ΜΠΕ

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση