Συντάξεις: Το μπαλάκι στις Βρυξέλλες έριξαν Λαγκάρντ και Τόμσεν όταν το έθεσε ο Τσακαλώτος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 14:37 Συντάξεις: Το μπαλάκι στις Βρυξέλλες έριξαν Λαγκάρντ και Τόμσεν όταν το έθεσε ο Τσακαλώτος

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος έθεσε και στους δυο τα ελληνικά επιχειρήματα ότι αφενός η μείωση των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο και πως αφετέρου υπάρχει πλέον ο δημοσιονομικός χώρος για να υλοποιηθεί η πλειονότητα των αντιμέτρων σε βάθος τετραετίας.

Οι συναντήσεις με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και στη συνέχεια με την γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, έγιναν στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στο Μπαλί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, και οι δύο αξιωματούχοι του Ταμείου άκουσαν με ενδιαφέρον τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς. Παράλληλα, επεσήμαναν ότι το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι πρωτίστως ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων της και ότι ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να αναλωθεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις 9.00 (τοπική ώρα) και στις 15.00 (τοπική ώρα), αντιστοίχως.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com