Με μυστική ψηφοφορία θέλει να περάσει τις αλλαγές στο Σύνταγμα ο Ζάεφ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 10:17 Με μυστική ψηφοφορία θέλει να περάσει τις αλλαγές στο Σύνταγμα ο Ζάεφ

Η συζήτηση για την αλλαγή του συντάγματος στην ΠΓΔΜ ξεκίνησε χθες Δευτέρα (16.10.2018) και βάση του Συντάγματος των Σκοπίων μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δέκα ημέρες. Το Ζόραν Ζάεφ επικαλέστηκε ξανά το μέλλον της χώρας για να πείσει τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να στηρίξουν τις αλλαγές.

Τα τελευταία 24ωρα μάλιστα υπήρξαν πληροφορίες ότι δεν αποκλείεται ο Ζόραν Ζάεφ να προχωρήσει σε μυστική ψηφοφορία προκειμένου να διευκολύνει τα στελέχη της αντιπολίτευσης που θέλουν να στηρίξουν την συμφωνία να ψηφίσουν χωρίς να εκτεθούν.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν άμεση καθώς ο επικεφαλής του VMRO άφησε να εννοηθεί ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα θα απέχει από την συνεδρίαση. Αν λοιπόν ο  Χρίστιαν Μίτσκοσκι κάνει την απειλή του πραγματικότητα τότε οι εξελίξεις στην γειτονική χώρα θα είναι ραγδαίες.

Τότε σημαίνει ότι ο Ζόραν Ζάεφ δεν θα έχει τα 2/3 (δηλαδή τους 80 από τους 120 βουλευτές) για  να υπερψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών και άρα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές που το πιθανότερο είναι να γίνουν στις 9 Δεκεμβρίου.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση