Σκόπια: Σήμερα η ψηφοφορία για τη συμφωνία με την Ελλάδα – Όλοι “βλέπουν” πρόωρες εκλογές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 10:52 Σκόπια: Σήμερα η ψηφοφορία για τη συμφωνία με την Ελλάδα – Όλοι “βλέπουν” πρόωρες εκλογές

Μέχρι χθες αργά τη νύχτα στα Σκόπια όλοι μέτραγαν και ξαναμέτραγαν τις ψήφους και τα… 80 κουκιά δεν έβγαιναν για τον Ζάεφ. Ο κυβερνητικός συνασπισμός ελέγχει 72 από τις 120 έδρες της Βουλής και απαιτούνται για τις συνταγματικές αλλαγές που προβλέπει η συμφωνία τα 2/3, δηλαδή 80 ψήφοι.

Οι βουλευτές του VMRO-DPNME δεν φαίνονται να μεταπείθονται και έτσι όλα δείχνουν ότι ο Ζάεφ θα αναγκαστεί να πάει σε πρόωρες εκλογές ελπίζοντας να αυξήσει και εκείνος και τα συνεργαζόμενα μαζί του αλβανικά κόμματα να αυξήσουν τις έδρες τους στη Βουλή, έτσι ώστε οι συνταγματικές αλλαγές να “περάσουν” με μια νέα βουλή.

Με τα μαθηματικά θεωρήματα που προέκυψαν από το δημοψήφισμα ο κυβερνητικός συνασπισμός ελπίζει σε αύξηση του ποσοστού του καθώς εκείνοι που ψήφισαν υπέρ του “ναι” στη συμφωνία ήταν περισσότεροι σε σχέση με εκείνους που στήριξαν το κυβερνών κόμμα στις βουλευτικές εκλογές.

Επιμέλεια: Π. Θεοδώρου

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση