Αρχίζει η ψηφοφορία στην Βουλή των Σκοπίων - Πληροφορίες ότι εξασφαλίστηκαν οι 80 βουλευτές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 15:45 Αρχίζει η ψηφοφορία στην Βουλή των Σκοπίων - Πληροφορίες ότι εξασφαλίστηκαν οι 80 βουλευτές

- Περίεργη είναι η ατμόσφαιρα αυτή την ώρα στην Βουλή των Σκοπίων - Πληροφορίες από σκοπιανά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχει εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των 2/3 για να περάσει η συνταγματική αναθεώρηση - Η συζήτηση ήταν να ξεκινήσει στις 12 αλλά μετατέθηκε για τις 4 ώρα Ελλάδος όπως και η ψηφοφορία - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με μεγάλη καθυστέρηση θα ξεκινήσει σύμφωνα με το πρακτορείο MIA η διαδικασία της ψηφοφορίας στην Βουλή των Σκοπίων. Οι περισσότεροι βουλευτές είναι μέσα στο κοινοβούλιο όπως και ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ. Η αιτία για την καθυστέρηση δεν αιτιολογήθηκε αλλά μάλλον ήταν εξαιτίας των διαβουλεύσεων για την εξασφάλιση των 80 βουλευτών. Συγκεκριμένα σκοπιανά ΜΜΕ, όπως αναφέρει πάντα το πρακτορείο ειδήσεων της πΓΔΜ, MIA, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση Ζάεφ έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία των δυο τρίτων.

Tο τηλεοπτικό δίκτυο 1TV της ΠΓΔΜ επικαλούμενο κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρει ότι εξασφαλίστηκε η πλειοψηφία των 80 βουλευτών και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή του ονόματος της χώρας, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών και για την ένταξή της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Το ίδιο δίκτυο αναφέρει ότι κάθε βουλευτής που θα ψηφίζει θα αιτιολογεί την ψήφο του. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 16.00 ώρα Ελλάδος.

Εφόσον η πρώτη ψηφοφορία είναι επιτυχής, τότε θα ακολουθήσουν στις επόμενες 20 ημέρες ακόμη δύο. Και αυτές θα πρέπει, επίσης, να οδηγήσουν σε πλειοψηφία δύο τρίτων, ώστε η συμφωνία των Πρεσπών να κυρωθεί οριστικά από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

Έξω από την Βουλή της πΓΔΜ είναι ισχυρή η παρουσία της αστυνομίας, ενώ υπάρχουν και αρκετοί διαδηλωτές.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση