Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην… αντεπίθεση ο Τσίπρας για να φτάσει ως τον Μάρτιο! Παίζει το χαρτί του μποναμά της 13ης σύνταξης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 10:02 Στην… αντεπίθεση ο Τσίπρας για να φτάσει ως τον Μάρτιο! Παίζει το χαρτί του μποναμά της 13ης σύνταξης

Την δύσκολη περίοδο των ενδοκυβερνητικών προβλημάτων και των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων θα επιχειρήσει να κλείσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάνοντας στροφή στην κανονικότητα μέσα από τις καλές ειδήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας το επόμενο διάστημα και θα αφορούν κυρίως στην οικονομία.

Όπως δείχνουν όλα ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να σταματήσει κάθε συζήτηση για το θέμα των Σκοπίων και την συμφωνία των Πρεσπών καθώς η επόμενη σημαντική ψηφοφορία στην ΠΓΔΜ είναι το ερχόμενο Ιανουάριο. Μέχρι τότε το Σκοπιανό κοινοβούλιο θα ψηφίσει άλλες δυο φορές για διάφορα θέματα που αφορούν την συμφωνία τα οποία όμως δεν χρειάζονται τις ψήφους των 80 βουλευτών.

Με βάση λοιπόν αυτό το χρονοδιάγραμμα ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι θα πρέπει να σταματήσει κάθε γκρίνια και κάθε κριτική που αφορά στον κυβερνητικό του εταίρο καθώς το κλίμα εσωστρέφειας που έχει δημιουργηθεί μόνο προβλήματα δημιουργεί στην εικόνα της κυβέρνησης, αντί να δίνει την αίσθηση της προοπτικής και της επίλυσης ενός μεγάλου εθνικού θέματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πολιτική Γραμματείας –που συνεδρίασε το Σάββατο μετά  την παράδοση παραλαβή του υπουργείου Εξωτερικών-  δεν υπήρξε καμία διαρροή για το τι συζητήθηκε, ενώ οι πληροφορίες έλεγαν ότι κορυφαία στελέχη επιθυμούσαν να  ξαναθέσουν στην ημερήσια διάταξη το θέμα Καμμένου αλλά και την απομάκρυνση του Νίκου Κοτζιά.

Έτσι από σήμερα κιόλας η κυβέρνηση θα περάσει στην επικοινωνιακή αντεπίθεση με σκοπό να ανατρέψει την κακή εικόνα των τελευταίων ημερών. Ως προνομιακό πεδίο θεωρούν τα κυβερνητικά στελέχη το θέμα της οικονομίας, δεδομένου ότι η κυβέρνηση πήρε το πράσινο φως για τη μη περικοπή των συντάξεων από την Κομισιόν. Όπως λένε μάλιστα οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ανεξάρτητα από το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση για τις συντάξεις το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία παρατήρηση από τους ευρωπαίους τεχνοκράτες σημαίνει ότι το θέμα αυτό έχει πάρει τον δρόμο του.

Παράλληλα το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η συζήτηση για το θέμα της 13ης σύνταξης, η οποία θα δοθεί στα μέσα Δεκεμβρίου όπως είχε γίνει και πέρυσι. Με βάση αυτή την λογική ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής τόνισε «ότι τα αδύναμα οικονομικά στρώματα δεν θα επωμιστούν την αύξηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, γιατί η κυβέρνηση σχεδιάζει να παραχωρήσει αυξημένο επίδομα θέρμανσης». Επεσήμανε ακόμα ότι «εντός των επόμενων εβδομάδων η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή προς νομοθέτηση τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 83ης Δ.Ε.Θ. θέτοντας με αυτό τον τρόπο τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών τους».

Με τη ψήφιση των μέτρων στη Βουλή και με την «αφωνία» που έχει επιβάλει στους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος του ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι θα καταφέρει να φτάσει στον ερχόμενο Μάρτιο. Άλλωστε ακόμα και ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στις εσωκομματικές διαδικασίες των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε πολλές φορές στην αρχή της άνοιξης και συγκεκριμένα στον μήνα Μάρτιο επιβεβαιώνοντας –για την ώρα τουλάχιστον- τα σενάρια που τον θέλουν να έχει δεσμευθεί απέναντι στον πρωθυπουργό ότι δεν θα προκαλέσει νέα προβλήματα. Κυβερνητικοί παράγοντες σημείωναν πάντως ότι πάντα υπάρχει και ένα «αλλά» όταν μιλούν για το θυμικό του Πάνου Καμμένου…

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως έχουν στρέψει το βλέμμα τους και στον Νίκο Κοτζιά ο οποίος παρά το καλό κλίμα που υπήρξε με τον πρωθυπουργό στην παράδοση παραλαβή απειλεί με τον τρόπο του για νέες αποκαλύψεις. Σήμερα (22.10.2018) το βράδυ μάλιστα θα μιλήσει στο Ηράκλειο της Κρήτης ενώ αύριο θα δώσει συνέντευξη σε τοπικό κανάλι.

Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να μην απαντήσουν ακόμα και αν προκληθούν παρά πολύ από τον πρώην υπουργό. Θεωρούν ότι η σιωπή είναι η καλύτερη αντιμετώπιση προκειμένου η κυβέρνηση να μην ξαναμπεί στην περιδίνηση των αντιπαραθέσεων.

πηγή: newsit.gr