Ντου μαθητών στο υπουργείο Παιδείας - Μπούκαραν στο γραφείο του Γαβρόγλου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 14:23 Ντου μαθητών στο υπουργείο Παιδείας - Μπούκαραν στο γραφείο του Γαβρόγλου

- Οι μαθητές έφτασαν μέχρι το γραφείο του υπουργού και αυτή την ώρα μιλούν μαζί του σε έντονο ύφος - Αρχικά οι μαθητές είχαν μπει στο προαύλιο και στην συνέχεια στο κτίριο σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό - Δείτε εικόνα από τα όσα γίνονται αυτή την ώρα στο γραφείο του υπουργού

Ένταση επικρατεί εδώ και αρκετή ώρα στο υπουργείο Παιδείας. Αρχικά δεκάδες μαθητές και φοιτητές εισέβαλλαν στο προαύλιο του υπουργείου Παιδείας. Στην συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό μπήκαν μέσα στο κτίριο και έφτασαν μέχρι το γραφείο του υπουργού με τον οποίο συνομιλούν αυτή την ώρα. Για να φτάσουν εκεί έσπασαν με κλωτσιά την πόρτα του γραφείου του υπουργού και αυτή την ώρα μιλούν μαζί του σε έντονο ύφος. Ο κόσμος που συγκεντρωθηκε μέσα στο γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου είναι πολύς και οι μαθητές είναι εξαγριωμένοι. Ζητούν να αποσυρθεί άμεσα ο νόμος. «Θα πρέπει να νιώθεις ντροπή με όλα όσα έχεις αποφασίσει», λένε οι μαθητές και οι φοιτητές απευθυνόμενοι στον υπουργό. Του ζητούν να φύγει από το γραφείο του προκειμένου να κάνουν κατάληψη.

Δείτε live εικόνα

Προηγήθηκε μάχη σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς που ήταν στην είσοδο του κτιρίου. Οι διαδηλωτές τους απώθησαν με την βία και στην συνέχεια κατάφεραν και μπήκαν μέσα στο κτίριο, όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτο και βίντεο.

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν:

– στο νόμο Γαβρόγλου που όπως σημειώνουν επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε ένα «εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της».
– στις αλλαγές που φέρνει ο νόμος στις συνενώσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ και στις διασπάσεις τμημάτων
Υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές αυτές αποκλείουν τους μαθητές απο την ουσιαστική γνώση εντατικοποιούν το πρόγραμμά τους και δεν τους αφήνουν περιθώριο επιλογής αφού όσοι επιλέξουν να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις θα ακολουθήσουν το δρόμο του διπλού άγχους λόγω των διπλών εξετάσεων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση