Κοτζιάς: Δεν σιωπώ, δεν εκβιάζω, δεν εκβιάζομαι - Υπερασπίζομαι την αξιοπρέπειά μου - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 09:04 Κοτζιάς: Δεν σιωπώ, δεν εκβιάζω, δεν εκβιάζομαι - Υπερασπίζομαι την αξιοπρέπειά μου - ΒΙΝΤΕΟ

Στην Συμφωνία των Πρεσπών και στα γεγονότα που μεσολάβησαν τις τελευταίες ημέρες, πριν και μετά την παραίτησή του, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Το δικό μου στόμα και το στόμα του Πράττω δεν κλείνει. Οι απειλές ζωής, οι σφαίρες και οι σακούλες με αίματα δεν είναι Δημοκρατία. Προσωπικά ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι», είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης τονίζοντας «Θέλουμε ένα πολιτικό σύστημα ενάντια στην διαφθορά και τους εκβιαστές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ήταν κυβέρνηση σωτηρίας, τώρα όμως ήρθε η ώρα για άλλες συμμαχίες».

Απαντώντας σε ερώτηση για τους λόγους της παραίτησης του, ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε ευθέως στον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι υπονόμευσε την εξωτερική πολιτική με την στάση του.

«Υπερασπίστηκα την αξιοπρέπεια την δική μου και της κυβέρνησης. Λένε κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Κοτζιάς έβαλε πάνω από το εμείς το εγώ. Και τους απαντώ: Δεν ήξερα ότι ο Καμμένος είναι το εμείς. Μόνο σε Σταλινικό καθεστώς δεν μετράνε η αξιοπρέπεια και η τιμή».

Δείτε το βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση