Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρομοδέμα και στο εστιατόριο του Ρόμπερτ ντε Νίρο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 14:57 Τρομοδέμα και στο εστιατόριο του Ρόμπερτ ντε Νίρο

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ερευνά ύποπτο δέμα που εστάλη στην περιοχή Τριμπέκα στη διεύθυνση στην οποία βρίσκεται εστιατόριο που ανήκει στον Ρόμπερτ ντε Νίρο.

Συναγερμός στις ΗΠΑ από το μπαράζ αποστολής εκρηκτικών δεμάτων σε επικριτές του Τραμπ. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ερευνά ύποπτο δέμα που εστάλη σε διεύθυνση στην περιοχή Τριμπέκα στη διεύθυνση στην οποία βρίσκεται εστιατόριο που ανήκει στον γνωστό ηθοποιό Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Πακέτα εστάλησαν σε Τζορτζ Σόρος, Χίλαρι Κλίντον, Μπαράκ Ομπάμα και τα γραφεία του CNN που στεγάζονται στο κτίριο της Time Warner στη Νέα Υόρκη,  στην βουλευτή των Δημοκρατικών Μαξίν Ουότερς της Καλιφόρνιας και στον Τζο Μπάιντεν. Στη Φλόριντα βρέθηκε ύποπτο δέμα κοντά στο γραφείο της βουλευτίνας του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπι Γουάσερμαν-Σουλτς, πρώην προέδρου της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, που εξωθήθηκε σε παραίτηση το 2016 αφού κατηγορήθηκε ότι ευνόησε τη Χίλαρι Κλίντον έναντι του Μπέρνι Σάντερς στις προκριματικές εκλογές.

Μεταξύ των στόχων και ο Έρικ Χόλντερ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της διοίκησης Ομπάμα.

Οι αμερικανικές αρχές θεωρούν την αποστολή των πακέτων αυτών εσωτερική «τρομοκρατία» ενώ δεν είναι τυχαίο ότι οι επιθέσεις γίνονται λίγες ημέρες πριν από την διενέργεια των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών στις 6 Νοεμβρίου που θα διεξαχθούν σε κλίμα πρωτοφανούς πόλωσης.

 

 

cnn
cnn


Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε εκ νέου την αποστολή αυτοσχέδιων βομβών σε πολλούς πολιτικούς του αντιπάλους και κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης να «αναστείλουν τις εχθροπραξίες». «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διενεργεί μια εντατική έρευνα και θα βρούμε τους υπεύθυνους και θα τους οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης. Πολύ γρήγορα ελπίζω», είπε ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Ουισκόνσιν.

«Κάθε πράξη ή απειλή πολιτικής βίας είναι μια επίθεση εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας μας», συνέχισε, τονίζοντας πως εύχεται τα πολιτικά κόμματα των ΗΠΑ να εκφράζονται «με ειρήνη και αρμονία».

Ταυτόχρονα, ο Τραμπ απαίτησε από τα αμερικανικά ΜΜΕ να υιοθετήσουν «πολιτισμένο τόνο», να «σταματήσουν τις εχθροπραξίες χωρίς τέλος», τις «συνεχείς επιθέσεις και τον αρνητισμό» και τη μετάδοση «συχνά ψευδών» ειδήσεων. «Πρέπει να σταματήσουν», επέμεινε. «Είμαστε 13 ημέρες πριν από τις πολύ, πολύ σημαντικές εκλογές», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις ενδιάμεσες εκλογές για την ανανέωση του αμερικανικού Κογκρέσου την 6η Νοεμβρίου.

Ακόμη, ο Τραμπ είπε πως «δεν πρέπει να γίνονται επιθέσεις από όχλους σε δημόσιους χώρους», ούτε να «καταστρέφεται δημόσια περιουσία». Προφανώς αναφερόταν στο γεγονός ότι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι και εγκάλεσαν Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές κατά τη διάρκεια της ασυνήθιστα μακράς και εξαιρετικά τεταμένης διαδικασίας για την επικύρωση του διορισμού του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Οργή των Δημοκρατικών κατά Τραμπ

Οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο κατηγόρησαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι «εγκρίνει» τη βία. Η έκκληση για «ενότητα» που απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ ακούγεται «ρηχή», διότι επανειλημμένα, «με τις δηλώσεις του εγκρίνει τις πράξεις βίας», τόνισαν ο γερουσιαστής Τσακ Σούμερ και η Νάνσι Πελόσι σε κοινή ανακοίνωσή τους. «Επανειλημμένα, ο πρόεδρος έχει εγκρίνει τη σωματική βία κι έχει διχάσει τους Αμερικανούς με τα λόγια και τις πράξεις του», προσέθεσαν. Κατηγόρησαν τον ένοικο του Λευκού Οίκου ότι «εξέφρασε την υποστήριξή του» σε έναν αμερικανό βουλευτή που επιτέθηκε σε δημοσιογράφο, «στους νεοναζί που σκότωσαν μια νεαρή γυναίκα στη Σάρλοτσβιλ, στους υποστηρικτές του σε συγκεντρώσεις που αντιμετώπισαν βίαια διαδηλωτές, σε δικτάτορες σε όλο τον κόσμο που δολοφονούν τους ίδιους τους τους πολίτες».

Οι Σούμερ και Πελόσι υπενθύμισαν ακόμη ότι ο Τραμπ χαρακτηρίζει «τον ελεύθερο Τύπο εχθρό του λαού».

Η αστυνομία αναχαίτισε έξι πακέτα με αυτοσχέδιες βόμβες που προορίζονταν μεταξύ άλλων για την Κλίντον, την αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του 2016, τον Ομπάμα, τον προκάτοχό του στην αμερικανική προεδρία, και τον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος. Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας διενεργούν έρευνα.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ και οι οπαδοί του φώναζαν συχνά το σύνθημα «κλείστε την μέσα» — μια ελάχιστα συγκαλυμμένη απειλή ότι η πρώην ΥΠΕΞ θα οδηγείτο στη φυλακή — ενώ οι φραστικές επιθέσεις του εναντίον του Ομπάμα ήταν επίσης συχνές. Ο Τραμπ εξάλλου δεν παύει να καταγγέλει το CNN, που κατ' αυτόν αποτελεί τον ορισμό της διασποράς «ψευδών ειδήσεων».

Η εταιρεία American Airlines ανακοίνωσε ότι εξαιτίας «ανησυχιών» για την ασφάλεια αεροσκάφους που θα πετούσε από το Μαϊάμι προς το Μεξικό το αεροσκάφος εκκενώθηκε.

 

 

 

 

Φωτο Reuters

πηγή:thetoc.gr