Αυτός είναι ο μακελάρης του Πίτσμπουργκ! Λευκός γενειοφόρος νεοναζιστής! – video

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018 21:20 Αυτός είναι ο μακελάρης του Πίτσμπουργκ! Λευκός γενειοφόρος νεοναζιστής! – video

Υπό κράτηση βρίσκεται ο δράστης του πολλαπλού εγκλήματος που συντάραξε τις ΗΠΑ! Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Πίτσμπουργκ να ζήσει τον τρόμο όταν ένας άνδρας, πάνοπλος σαν «αστακός», άνοιξε πυρ σε μία εβραϊκή συναγωγή.

Ο δράστης, λευκός γενειοφόρος, σκότωσε τουλάχιστον 8 ανθρώπους και άφησε πίσω του 12 τραυματίες.

Όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, είναι 46 ετών, ονομάζεται Ρομπ Μπάουερς , και είχε αναρτήσει μηνύματα αντισημιτικού περιεχομένου σε social media.

Ταυτόχρονα, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ο ένοπλος φώναζε «όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν», γεγονός που αποκαλύπτει τα κίνητρα της ειδεχθούς πράξης του, μίας πράξης φυλετικού μίσους και ναζιστικών ιδεολογικών καταβολών.

Την ώρα της επίθεσης, βρισκόταν σε εξέλιξη θρησκευτική λειτουργία, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο KDKA, το οποίο επικαλούμενο πηγές της αστυνομίας μετέδωσε ότι ο ένοπλος εισήλθε στο κτίριο και φώναξε «Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν».

Σοκαρισμένοι ακόμη και οι πιο έμπειροι αστυνομικοί

Ο διευθυντής της αρχής δημόσιας ασφάλειας του Πίτσμπουργκ, Ουέντελ Χίσριτς, είπε σε δημοσιογράφους αναφορικά με το μακελειό στη συναγωγή ότι πρόκειται για «μία από τις χειρότερες σκηνές εγκλήματος που έχει δει ποτέ του».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το σκηνικό είναι πολύ άσχημο εντός της συναγωγής, υπάρχουν πολλοί νεκροί».

Ο αξιωματούχος ανέφερε, επίσης, ότι ο δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πως τέσσερις από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί.

Το FBI ανέλαβε ήδη την έρευνα για την πολύνεκρη επίθεση.

Καταδικάζει το μίσος ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να καταδικάσει το «μίσος» στις ΗΠΑ και να εκφράσει, για πρώτη ίσως φορά, προβληματισμό λέγοντας «είναι φοβερό πράγμα το τι συμβαίνει με το μίσος στη χώρας μας, κάτι πρέπει να γίνει».

Ζήτησε, παράλληλα, να καταστεί αυστηρότερη η νομοθεσία για την θανατική ποινή:

«Νομίζω ότι ένα πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι όταν άνθρωποι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα, θα πρέπει να τους επιβάλλεται η θανατική ποινή», τόνισε ο Τραμπ.

Εντούτοις, εκτίμησε ότι οι πυροβολισμοί στο Πίτσμπουργκ δεν έχουν να κάνουν, παρά σε ελάχιστο βαθμό, με τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή. Σημείωσε δε ότι εάν υπήρχε προστασία εντός του ναού τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι αποτελεί επιλογή για όλες τις εκκλησίες και τις συναγωγές να έχουν από εδώ και στο εξής ένοπλους φρουρούς…

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση