Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευθύνες στην Πυροσβεστική ρίχνει η Δούρου για το Μάτι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 15:33 Ευθύνες στην Πυροσβεστική ρίχνει η Δούρου για το Μάτι

Πρόκειται για πολυσέλιδο έγγραφο από το γραφείο της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι και το αποκαλύπτουν "ΤΑ ΝΕΑ".

«Αν ισχυρίζεσαι ότι είσαι η Πυροσβεστική Υπηρεσία κι ότι μέσω της «εντολής εκκένωσης» υπονοείς ότι έκανες εισήγηση για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση, ο ισχυρισμός σου είναι προσχηματικός για να δημιουργήσεις εντυπώσεις και να μεταθέσεις ευθύνες. Και τούτο διότι στοιχειωδώς έπρεπε να εισηγηθείς αυτό το μέτρο έγκαιρα προκειμένου να είναι υλοποιήσιμο. Οι δηλώσεις περί εντολής εκκένωσης είναι αντιφατικές και εκθέτουν τους αρμοδίους που επέλεξαν από την πρώτη στιγμή να δημιουργήσουν επικοινωνιακή σύγχυση».

Πρόκειται για πολυσέλιδο έγγραφο από το γραφείο της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι, το οποίο συντάχθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2018 και στάλθηκε στον πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής Δημήτριο Λιότσιο, όπως και στις δικαστικές Αρχές και παρουσιάζουν σήμερα "ΤΑ ΝΕΑ".

Όπως σημειώνεται, στο έγγραφο «είναι προδήλως προσχηματική η δήλωση ότι δόθηκε «εντολή εκκένωσης», καθώς στην προαναφερόμενη συνέντευξη αυτοαναιρούνται οι δηλώσεις, μια και αναφέρουν ότι «κάθε σχέδιο εκκένωσης απαιτεί χρόνο». Συμπερασματικά, την ώρα που καίγεται ο τόπος στη συγκεκριμένη περιοχή δεν εισηγείσε το μέτρο της Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης αν αυτό υπονοεί η «εντολή εκκένωσης», αλλά επιχειρείς ως Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλωβισμό και διάσωση πολιτών, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος».

Σε άλλο σημείο του κειμένου σημειώνεται πως «οι αντιφάσεις αυτές εκθέτουν τους αρμοδίους που επέλεξαν από την πρώτη στιγμή να δημιουργήσουν επικοινωνιακή σύγχυση στην προσπάθειά τους να μεταθέσουν τις βαριές ευθύνες και παραλείψεις σε άλλους φορείς πολιτικής προστασίας».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ