Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κωστόπουλος για ΕΡΤ: Πήγα να αναλάβω και μου κλείδωσαν το γραφείο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 12:45 Κωστόπουλος για ΕΡΤ: Πήγα να αναλάβω και μου κλείδωσαν το γραφείο

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όταν πήγε να αναλάβει τα καθήκοντα του, το γραφείο του ήταν κλειδωμένο και δεν υπήρχαν πουθενά τα κλειδιά.

Το κακό κλίμα που υπάρχει στους κόλπους της διοίκησης με τις εσωτερικές έριδες, αλλά και τις παραιτήσεις στελεχών της ΕΡΤ επιβεβαίωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ο Βασίλης Κωστόπουλος παρουσίασε το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ στα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ήταν ωστόσο αποκαλυπτικός για την κατάσταση που επικρατεί.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όταν πήγε να αναλάβει τα καθήκοντα του, το γραφείο του ήταν κλειδωμένο και δεν υπήρχαν πουθενά τα κλειδιά.

Την δεύτερη ημέρα βρήκε να εξελίσσεται συνεδρίαση υπό τον πρώην πρόεδρο Διονύση Τσακνή για το Μουντιάλ και όπως ανέφερε με τις δικές του αποφάσεις δεν έχασε η ΕΡΤ τα δικαιώματα του Μουντιάλ αλλά και του μπάσκετ (Ευρωλίγκα).

Αφησε επίσης σαφείς αιχμές κατά του νυν εντεταλμένου σύμβουλου προγράμματος Σπύρου Κρίμπαλη, χαρακτήρισε τις καταγγελίες του « έωλες», κατά του αντιπροέδρου Γιώργου Θαλασσινού τον οποίο επιχείρησε να διαψεύσει, αντιτείνοντας ότι όλοι οι γενικοί διευθυντές βρίσκονται στις θέσεις τους.

«Τα καταφέραμε παρά τον πόλεμο που δεχόμαστε καθημερινά.  Θα αναρωτηθείτε πως αυτή η διοίκηση άντεξε τόσους μήνες», δήλωσε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές.

Και κατέληξε: «Απέναντι στην πολιτική του τίποτα που επάξια εκπροσωπούν οι επώνυμες καταγγελίες, εμείς προσπαθούμε να επαναφέρουμε , η δημόσια τηλεόραση στο επίπεδο που θέλει ο λαός».

Η τοποθέτηση του προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί εντός της ΕΡΤ, μίλησε για «ενδοκυβερνητικό δράμα με ευθύνη της κυβέρνησης».

Παρατήρησε δε ότι οι καταγγελίες του Βασίλη Κωστόπουλου επιβεβαιώνουν το πρόβλημα που επικρατεί στο εσωτερικό της διοίκησης, υπενθύμισε ωστόσο ότι η προηγούμενη διοίκηση κατά της οποίας στρέφεται ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης διορίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση.  

Ο κ. Βενιζέλος επεκτάθηκε και στα θέματα ενημέρωσης, και με αιχμηρή διάθεση χαρακτήρισε την ΕΡΤ «κομματικό μαγαζί της δεκαετίας του 70».

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του Σπύρου Λυκούδη. Χαρακτήρισε την τοποθέτηση Κωστόπουλου «ομολογία για την ύπαρξη μικρών και μεγάλων πολέμων αλλά και διαρκών υπονομεύσεων που εμποδίζουν όμως την παραγωγή έργου».

Ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε και  στα πεπραγμένα της έκθεσης για τη δημόσια τηλεόραση.  Επικαλούμενος τα σχετικά στοιχεία, είπε ότι δεν μπορούν να καταγραφούν τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος διότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού ανέφερε ακόμα ότι σύμφωνα με την έκθεση:

Δεν γνωρίζουμε πόσα χρήματα δίδονται για τις εξωτερικές παραγωγές.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για την κατανομή των εργαζομένων τις ειδικότητες τους και τις αμοιβές τους.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για την κρατική διαφήμιση αλλά και για την τηλεθέαση.

Αιχμηρός ήταν και ο Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ) που αποκάλεσε τον πρόεδρο της ΕΡΤ «κακό ντίλερ αθλητικών προγραμμάτων».

«Έχετε καταλάβει ότι είστε σε ένα μαγαζί που αλληλοσπαράζεστε;» τον ρώτησε και ζήτησε εξηγήσεις για τις καταγγελίες των στελεχών της δημόσιας τηλεόρασης.

Εξηγήσεις ζήτησε και Αννέτα Καββαδία (ΣΥΡΙΖΑ) ρωτώντας τον χαρακτηριστικά αν αισθάνεται ευχαριστημένος όταν κοιτά τον εαυτό του στον καθρέπτη.

thetoc.gr