Τι είπε ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας στην ΕΛΑΣ για τον Κατσίφα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 17:42 Τι είπε ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας στην ΕΛΑΣ για τον Κατσίφα

Με τον αρχηγό της αλβανικής αστυνομίας συναντήθηκε κλιμάκιο της ΕΛΑΣ για να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας Άρντι Βελίου ανέφερε πως το περιστατικό ξεκίνησε από τους πυροβολισμούς στον αέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα και όχι με αφορμή την σημαία. Ακόμη είπε ότι έλαβαν κλήσεις από κατοίκους της περιοχής για να επέμβουν και έφτασαν στην περιοχή δέχτηκαν τα πυρά του Κατσίφα. Στην συνέχεια τον έχασαν και τότε κλήθηκε η ειδική μονάδα της αστυνομίας, η RENEA, σημειώνοντας πως πληρούνταν τα κριτήρια για να δοθεί τέτοια εντολή. 

Ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας διέψευσε ότι υπάρχει βίντεο από drone με ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ τόνισε ότι δεν έγιναν αξιόποινες πράξεις των αστυνομικών, οι οποίοι και έκαναν χρήση των όπλων κάτω από τις απαραίτητες νόμιμες προϋποθέσεις.

Από την πλευρά τους, οι Ελληνες αστυνομικοί με βάση τα όσα τους ειπώθηκαν, αναφέρουν πως έλαβαν πειστικές απαντήσεις, σημειώνοντας πάντως ότι δεν έχουν πρόσβαση στο προανακριτικό υλικό και στη δικογραφία.

Δεν διαπίστωσαν να έχουν γίνει αξιόποινες πράξεις, από την αλληλουχία των γεγονότων, όπως αυτή περιγράφηκε, ενώ εστίασαν στα τελευταία λεπτά της αιματηρής συμπλοκής για να διαπιστώσουν εάν υπήρξαν οι απαραίτητες συνθήκες για τη χρήση των όπλων των Αλβανών αστυνομικών.

Ο αρχηγός των αλβανικών διωκτικών αρχών τόνισε ότι η χρήση όπλων έγινε με τις απαραίτητες προϋποθέσεις και λαμβάνοντας υπόψη την προηγούμενη συμπεριφορά του 35χρονου.

Οι Ελληνες αξιωματικοί ρώτησαν επίσης για το πότε θα δοθεί η σορός στην οικογένειά του με τον αρχηγό της αλβανικής αστυνομίας να λέει ότι θα κάνει ότι μπορεί, αν και αυτό δεν είναι δικό του θέμα αλλά του εισαγγελέα.

Η συνάντηση του προϊσταμένου του τμήματος της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και ενός ακόμα αξιωματικού με τον αρχηγό της αλβανικής αστυνομίας κράτησε περίπου τρεις ώρες.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση