Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μποναμάς» Τσίπρα: Εφάπαξ επιστροφή αναδρομικών 820 εκατ. ευρώ σε ενστόλους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 21:47 «Μποναμάς» Τσίπρα: Εφάπαξ επιστροφή αναδρομικών 820 εκατ. ευρώ σε ενστόλους

Την εφάπαξ επιστροφή αναδρομικών στους ενστόλους και όχι μόνο, ύψους 820 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είχε προαναγγείλει το iefimerida.gr ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην εορταστική εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας στο μέγαρο Μουσικής, απευθυνόμενος στους ένστολους, τόνισε: «Υποστήκατε μισθολογικές αδικίες αλλά δεν κάνατε ποτέ πίσω στο καθήκον σας. Και η Πολιτεία σας χρωστάει».

Για να προσθέσει: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο μετά την 21η Αυγούστου αφορά την αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν άνθρωποι που έκαναν το καθήκον τους. Πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι, γιατροί, πυροσβέστες και φυσικά οι άνδρες και οι γυναίκες του ελληνικού στρατού, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας. Προχωράμε αύριο διά νόμου στην απόδοση 820 περίπου εκατ. από αναδρομικές κρατήσεις στα χρόνια των μνημονίων».

Όπως διευκρίνισε «θα καταβληθούν στους ενστόλους στο σύνολό τους, σε ένα μήνα από σήμερα ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης του έργου σας».

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε δε πως αυτή η ενέργεια «είναι επιλογή και καθήκον μας, δεν είναι ζήτημα συμμόρφωσης σε δικαστικές αποφάσεις. Υπήρξαν και άλλες δικαστικές αποφάσεις στο παρελθόν αλλά δεν υιοθετήθηκαν» για να προσθέσει: «Είναι ηθική υποχρέωση, είναι πολιτική βούληση όχι νομικό καθήκον»

Όπως εξήγησε αυτή η αποκατάσταση της αδικίας των «χρόνων του μνημονίου» γίνεται γιατί «η οικονομία ανακάμπτει και δημιουργεί για πρώτη φορά δημοσιονομικά περιθώρια».

Η τροπολογία θα ψηφιστεί στην αυριανή συνεδρίαση στην Ολομέλεια στο νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας στην ελληνική νομοθεσία.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ειδοποιήθηκαν να βρίσκονται αύριο από νωρίς το πρωί στη Βουλή ώστε να δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας στη συνεδρίαση.

Κατά πληροφορίες, μάλιστα, η κυβέρνηση θα ζητήσει και ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να αναγκάσει τη Νέα Δημοκρατία να ψηφίσει θετικά.

Πηγή: iefimerida.gr