Προσάραξε πλοίο ελληνικών συμφερόντων με μεθάνιο ανοιχτά του Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 18:22 Προσάραξε πλοίο ελληνικών συμφερόντων με μεθάνιο ανοιχτά του Ηρακλείου

Περιστατικό προσάραξης δεξαμενόπλοιου-LNG σημειώθηκε βραδινές ώρες της Παρασκευής (9/11), στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Δερματά Ηρακλείου.

Πρόκειται για το ελληνικών συμφερόντων πλοίο “GASLOG SARATOGA” σημαίας Βερμούδες,  με τριάντα ένα (31)  μέλη πληρώματος, εκ των οποίων δέκα (10) Έλληνες και είκοσι ένας (21) αλλοδαποί, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Το εν λόγω πλοίο, είχε αποπλεύσει από τον λιμένα “SABINE PASS” των ΗΠΑ με τελικό προορισμό την Τουρκία, έμφορτο με 150.080 Μ3 LNG (μεθάνιο).

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή κατέπλευσαν προς τυχόν παροχή συνδρομής, δύο (2) περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, πέντε (5) ρυμουλκά, ένα (1) πλοιάριο και μία (1) πλοηγίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ από ξηράς έσπευσε ένα (1) περιπολικό όχημα της Λιμενικής Αρχής.

Σε διενεργούμενη υποβρύχια αυτοψία από ιδιώτη δύτη διαπιστώθηκε ότι το πλοίο προσάραξε σε αμμώδη βυθό, περίπου 330 μέτρα από την ακτή, χωρίς να παρατηρηθεί εισροή υδάτων  ή  θαλάσσια ρύπανση.

Το “GASLOG SARATOGA”, πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, αποκολλήθηκε ασφαλώς με την συνδρομή των ανωτέρω ρυμουλκών και στη συνέχεια αγκυροβόλησε συνοδεία τους στο  βόρεια του λιμένα Ηρακλείου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του “GASLOG SARATOGA” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση