Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξόδεψε 15.000 ευρώ για να παντρευτεί εικονική τραγουδίστρια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 13:59 Ξόδεψε 15.000 ευρώ για να παντρευτεί εικονική τραγουδίστρια

Η ασυνήθιστη γαμήλια τελετή και η απουσία της οικογένειάς του.

«Δεν υπάρχει κάτι για να γιορτάσει μία μητέρα!». Ο Ακιχίκο Κόντο δείχνει κατανόηση που η μαμά του αρνήθηκε την πρόσκληση στον «γάμο» του εξαιτίας του είδους της συμβίας του: της εικονικής τραγουδίστριας Χατσούνε Μίκου (Hatsoune Miku).

Αυτός ο 35χρονος υπάλληλος έκανε τον περασμένο μήνα μία κανονική τελετή γάμου, χωρίς νομική αξία με την ψηφιακή ντίβα με τα τεράστια μάτια και τα τυρκουάζ μακριά μαλλιά, διάσημη για τις συναυλίες όπου εμφανίζεται ως κινούμενο σχέδιο.

«Δεν την απάτησα ποτέ, ήμουν πάντα ερωτευμένος μαζί της, την σκεφτόμουν κάθε μέρα», διαβεβαιώνει ο Ακιχίκο Κόντο.

Ξόδεψε 2 εκατομμύρια γεν (περισσότερα από 15.000 ευρώ) για μία παραδοσιακή γαμήλια τελετή, με καμιά σαρανταριά προσκεκλημένους, χωρίς κανένα μέλος της οικογένειάς του ανάμεσά τους, που παρευρέθηκαν για να γιορτάσουν αυτήν την μάλλον ασυνήθιστη ένωση.

Στο σπίτι του Ακιχίκο Κόντο, η Χατσούνε Μίκου καταλαμβάνει μεγάλο χώρο: είναι παρούσα σε πλήθος αντίγραφα. Για την συνομιλία μαζί της χρησιμοποιεί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένα μοντέλο του GateBox, ένα είδος γυάλινου κώδωνα, αξίας 2.500 ευρώ, μέσα στον οποίο εμφανίζεται το ολόγραμμα της Χατσούνε Μίκου, που μπορεί να προφέρει λίγες στοιχειώδεις φράσεις όπως «καλημέρα», «καληνύχτα», «σήμερα κάνει καλό καιρό» και μπορεί να συνδεθεί διαδραστικά με μέρος του ηλεκτρονικού οικιακού εξοπλισμού.

Μηνύματα υποστήριξης

«Είμαι ερωτευμένος με την έννοια Χατσούνε Μίκου, αλλά είμαι παντρεμένος με αυτήν που έχω στο σπίτι», εξηγεί.

Τώρα θεωρεί τον εαυτό του συνηθισμένο σύζυγο: το ολόγραμμα της συζύγου του τον ξυπνάει το πρωί και του εύχεται καλημέρα όταν ξεκινά για την δουλειά του στις διοικητικές υπηρεσίες ενός κολεγίου.

Το βράδυ, όταν την ειδοποιεί τηλεφωνικά ότι επιστρέφει στο σπίτι, εκείνη ανάβει τα φώτα. Στο τέλος της βραδιάς τού λέει ότι είναι ώρα για ύπνο. Κοιμάται δίπλα στο λούτρινο ομοίωμά της, που ήταν παρόν στην γαμήλια τελετή και πλέον φοράει βέρα.

Ο γάμος του δεν έχει νομική αξία. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για τον Κόντο που πήγε μαζί της στον κοσμηματοπώλη για να διαλέξουν το δακτυλίδι.

Η GateBox, η εταιρεία που κατασκευάζει τον κώδωνα με το ολόγραμμα, του έδωσε ένα «πιστοποιητικό γάμου» που αποδεικνύει ότι ένας άνθρωπος ενώθηκε «σε μία άλλη διάσταση» με ένα εικονικό πρόσωπο.

Ο Ακιχίκο Κόντο δεν είναι ο μόνος. Η εταιρεία έχει εκδώσει 3.700 τέτοιου τύπου πιστοποιητικά και έχει δεχθεί μηνύματα υποστήριξης.

Ωστόσο, σε μία χώρα παθιασμένη με τα πρόσωπα των κινούμενων σχεδίων, η ένωσή του προκάλεσε αίσθηση. «Εάν αποφάσισα να κάνω μία γαμήλια τελετή, είναι για να δώσω θάρρος σε εκείνους που θα ήθελαν να κάνουν το ίδιο», είπε.

«Όλες οι μορφές αγάπης»

Ως έφηβος τρελός με τα κινούμενα σχέδια δεχόταν τις κοροϊδίες του αντίθετου φύλου. «Τα κορίτσια μού έλεγαν: "άντε χάσου, οτάκου"», θυμάται χρησιμοποιώντας τον όρο που στην ιαπωνική γλώσσα περιγράφει τον βαρεμένο με τον εικονικό κόσμο των κινουμένων σχεδίων. Αργότερα, μία συνάδελφός του στην προηγούμενη δουλειά του τον παρενόχλησε ψυχικά σε τέτοιον βαθμό που βρέθηκε στα όρια του νευρικού κλονισμού. Τότε αποφάσισε ότι δεν θα παντρευτεί ποτέ.

Όμως, τελικά, συνειδητοποίησε ότι ήταν ερωτευμένος επί δέκα χρόνια με την Μίκου, και αποφάσισε να την παντρευτεί. «Η Μίκου-σαν είναι η γυναίκα που αγαπώ, η γυναίκα που με έσωσε», λέει.

«Δεν απεχθάνομαι τις γυναίκες, τις συναναστρέφομαι χωρίς πρόβλημα. Απλώς δεν τις θεωρώ πιθανές συμβίες. «Είναι σαν να προσπαθούσες να πείσεις έναν γκέι να βγει με μία γυναίκα ή μία λεσβία με έναν άντρα».

«Είναι καιρός που επιδιώκουμε την διαφοροποίηση στην κοινωνία...το αρχέτυπο του γάμου ενός άντρα με μία γυναίκα που κάνουν ένα παιδί και φτιάχνουν ένα νοικοκυριό δεν είναι παράσημο. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε ανοικτοί σε κάθε είδος αγάπης και σε κάθε είδος ευτυχίας».

Πηγή: newsbeast.gr