Σε 15 μέρες αποφασίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο της Αθήνας – Τα ονόματα που “παίζουν”

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 10:44 Σε 15 μέρες αποφασίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο της Αθήνας – Τα ονόματα που “παίζουν”

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αφορμή μια αναφορά του πρωθυπουργού εκτός κάμερας  σχετικά με το προφίλ του υποψηφίου δημάρχου – ότι θα ήθελε είναι ένας νέος που δεν έχει μάθει να χάνει– πυροδοτήθηκε μια ολόκληρη φημολογία για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και από ποιόν χώρο θα μπορούσε να  προέρχεται.

Κάποιοι μίλησαν για αθλητή (όλων των ολυμπιακών και ευρύτερα λαϊκών αγωνισμάτων) ενώ κάποιοι άλλοι για τον Έλληνα «superman» ο οποίος όμως δεν είναι ακόμα γνωστός στο ευρύτερο κοινό.

Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά για τον δήμο της Αθήνας υποψήφιο έκπληξη προκειμένου να αντιμετωπίσει αφενός τον Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος εμφανίζεται ως φαβορί αλλά και τον συμπαθή Παύλο Γερουλάνο που δίνει με αξιοπρέπεια  τον δικό του αγώνα.

Τα προβεβλημένα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονται επιφυλακτικά στο να θέσουν υποψηφιότητα για τον δήμο καθώς από την μία υπάρχει το ενδεχόμενο οι εθνικές εκλογές να γίνουν μαζί με τις αυτοδιοικητικές και άρα θα προτιμούσαν μία θέση στο κοινοβούλιο ενώ από την άλλη οι πιθανότητες για να διεκδικήσει τον δήμο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανώς περιορισμένες.

Στην Κουμουνδούρου φαίνεται να έχουν καταλήξει τουλάχιστον σε ένα πράγμα. Ότι ο υποψήφιος τους θα πρέπει να έχει κόντρα ρόλο σε αυτό που παρουσιάζει ο Κώστας Μπακογιάννης αλλά και ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ.

Οι συζητήσεις που έχουν γίνει στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό το θέμα είναι πολλές. Στην αρχή ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στην δοκιμασμένη λύση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ο οποίος γνωρίζει τον δήμο της Αθήνας από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση αλλά η απάντηση του πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρνητική καθώς πλέον ασχολείται με άλλα θέματα.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Ο καθηγητής αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας ήταν η δεύτερη επιλογή αλλά και αυτός αρνήθηκε για δικούς του λόγους που έχουν να κάνουν με την συμμετοχή του – είναι πρόεδρος της «ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΕ.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα παίζει ιδιαίτερά δυνατά το όνομα του Νάσου Ηλιόπουλου για τον οποίο ακούγεται ότι έχει όλα τα προσόντα να δώσει μια αξιοπρεπή μάχη. Φυσικά πάντα πάνω στο τραπέζι υπάρχει η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου (αν και υπάρχουν ενστάσεις καθώς δεν είναι Αθηναία) αλλά και της Έλενας Κουντουρά. Η ίδια λέγεται ότι θα προτιμούσε την ευρωβουλή.

Νάσος Ηλιόπουλος
Έλενα Κουντουρά

Ένα ακόμα όνομα με σοβαρά ερείσματα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό του Κωστή Παπαϊωάννου. Εκπαιδευτικού, τέως πρόεδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ο Κώστας Παπαιωνάννου εμφανίζεται να έχει εμπεριστατωμένη άποψη για τον δήμο της Αθήνας αλλά και για τον βασικό διεκδικητή του αξιώματος Κώστα Μπακογιάννη. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγες ημέρες αρθρογράφησε στην Εφημερίδα των Συντακτών με αφορμή τις δημοτικές εκλογές για την οικογένεια Μητσοτάκη: «Στις ερχόμενες εκλογές, ο Δήμος Αθηναίων δεν ενδέχεται να επανέλθει απλώς στην αγκαλιά της συντηρητικής παράταξης. Ο δήμος ενδέχεται να επανέλθει συγκεκριμένα στην αγκαλιά της οικογένειας Μητσοτάκη. Και μάλιστα, ενδεχομένως την ίδια περίοδο την πρωθυπουργία θα κατέχει μέλος της ίδιας οικογένειας. Αυτό το στοιχείο δεν προβάλλεται αρκετά. Είναι όμως κρίσιμο.

Ο Δήμος Αθηναίων γνωρίζει καλά τη συγκεκριμένη οικογενειακή παράδοση. Η μετατροπή του σε μεγάλο πελατειακό μηχανισμό εξυπηρέτησης προσωπικών και κομματικών συμφερόντων δεν ανήκει δα στο πολύ μακρινό παρελθόν. Θυμηθείτε τον «Αθήνα 9.84»: «μαγαζί γωνία» για τη φιλοξενία κομματικού στρατού και τη σίτιση όσων εξυπηρετούσαν τις ανάγκες προσωπικής προβολής της κ. Μπακογιάννη και μετά του κ. Κακλαμάνη. Θυμηθείτε τις δαπάνες της Τεχνόπολης. Τη δημαρχιακή μεγαλομανία.

Την οικογενειοκρατία. Τις κοσμικές εκδηλώσεις υπό τον μανδύα απολογισμού δραστηριοτήτων. Τις δεκάδες (κοντά 50, μαθαίνουμε, είχαν φτάσει) ειδικούς συμβούλους των δημάρχων, τις διοικήσεις των Α.Ε. του δήμου που φόρτωναν τεράστια ποσά στις ζημιογόνους εταιρείες τους. Θυμηθείτε πώς ο δήμος έφτασε σε καθεστώς αδυναμίας εξυπηρέτησης οφειλών και σε πιστωτικό αδιέξοδο ανέφερε  μεταξύ άλλων».

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com