Πορεία των συνταξιούχων για περικοπές και αναδρομικά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 14:00 Πορεία των συνταξιούχων για περικοπές και αναδρομικά

Οι συνταξιούχοι σημειώνουν ακόμη ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης από την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησε η  Ανώτατη Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας, με βασικό αίτημα την επιστροφή των μνημονιακών περικοπών στις συντάξεις χωρίς αιτήσεις και αγωγές.

Όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, το πρώτο και κυρίαρχο αίτημά τους είναι η εφαρμογή του νόμου 2287/2015 - 2290/15 του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες έκριναν παράνομες και αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) καθώς και των δώρων του Πάσχα, Χριστουγέννων και αδείας από 1/1/13.

 

Οι συνταξιούχοι σημειώνουν ακόμη ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης από την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου ο οποίος με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις επανυπολογισμού των συντάξεων, με την περικοπή - κατάργηση του οικογενειακού επιδοματος, τη μετατροπή σε σχεδόν προνοιακές τις συντάξεις χηρείας ή ακόμη και την πλήρη κατάργησή τους σε αρκετές ηλικιακές κατηγορίες και την κατάργηση του ΕΚΑΣ έχει μειώσει δραματικά το εισόδημά τους .

«Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την επιστροφή των μνημονιακών μειώσεων στις συντάξεις μας που μας έχουν φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο», υποστηρίζουν.

 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση