Χαμός στην ΕΛ.ΑΣ.! ΕΔΕ για την επίθεση αντιεξουσιαστών εναντίον αστυνομικών στο Πρωτοδικείο!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 19:01 Χαμός στην ΕΛ.ΑΣ.! ΕΔΕ για την επίθεση αντιεξουσιαστών εναντίον αστυνομικών στο Πρωτοδικείο!

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε πως κατόπιν εντολής του αρχηγού της, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, διατάχθηκε ΕΔΕ, σχετικά με την επίθεση αντιεξουσιαστών εναντίον αστυνομικών χθες, Δευτέρα 12.11.2018, στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Θυμηθείτε τι συνέβη στο Πρωτοδικείο

Η ΕΔΕ γίνεται προκειμένου να διερευνηθούν

– Η συνολική επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών δυνάμεων στα χθεσινά περιστατικά στο Πρωτοδικείο Αθηνών,
– Οι συνθήκες τραυματισμού των αστυνομικών καθώς και
– Οι συνακόλουθες δηλώσεις – ισχυρισμοί αστυνομικών σε Μ.Μ.Ε., περί «εντολών» να μην γίνουν συλλήψεις.

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση ανατέθηκε σε Αντιστράτηγο του Σώματος.

Αυτά αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση για την ΕΔΕ, με το τρίτο σκέλος της να έχει… πολύ ζουμί.

Κι αυτό διότι ήδη από χθες, ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, δήλωνε ανοιχτά σε Μέσα Ενημέρωσης πως υπήρξε “εντολή”… άνωθεν για να μην γίνουν συλλήψεις!

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κ. Μαυροειδάκος ζήτησε να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου του αξιωματικού που βρισκόταν στο σημείο, ώστε να υπάρξουν “αποδείξεις με ονοματεπώνυμο”!

Η καταγγελία του ήταν ξεκάθαρη: Υποστήριξε πως ο αξιωματικός μιλούσε από το κινητό του τηλέφωνο, επειδή μέσω ασυρμάτου μπορούν να “ανιχνευθούν” τα όσα ειπώθηκαν, κάνοντας λόγο για νέο “δόγμα” συνομιλιών μέσω κινητών, ώστε να δίνονται εντολές!

Θυμηθείτε όλα όσα είπε ο κ. Μαυροειδάκος

Εδώ να σημειωθεί ότι ήδη από χθες ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. πως σχηματίστηκε δικογραφία για την υπόθεση.

Τι δηλώνει στο newsit.gr αστυνομικός που τραυματίστηκε

Για άγρια επίθεση κάνει λόγο ο ένας από τους ένστολους που τραυματίστηκε στο περιστατικό.

Από το 401 όπου μεταφέρθηκε μαζί με δύο ακόμα αστυνομικούς, καταγγέλλει στο newsit.gr αδράνεια της διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν στο σημείο, καθώς όπως είπε δεν επενέβη για να κάνει συλλήψεις, παρά τις εκκλήσεις των συναδέλφων τους.

Αναφέρει πως η επίθεση έγινε από ομάδα 60-70 αντιεξουσιαστών, με τους αστυνομικούς να δέχονται αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε:

Δεχτήκαμε χτυπήματα με κράνη, μπουνιές, φορούσαν γάντια μηχανής, μας προπηλάκισαν, αμυνθήκαμε όσο μπορούσαμε γιατί ήμασταν και 10 άτομα μόνο και αυτοί ήταν 60 με 70 άτομα.

Έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Είμαι σίγουρος ότι ήταν ένα άτομο που φορούσε γάντια μηχανής και την ώρα που είχα το κεφάλι μου προς τα κάτω και προσπαθούσα να βουτηξω ένα άτομο που με είχε ξανά βαρέσει, να το βουτήξω για να του κάνω σύλληψη, μου έσκασε μπουνιά μέσα στο κεφάλι, στον κρόταφο, ζαλίστηκα άφησα και το άτομο και απομακρύνθηκε. 

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση