«Πυρά» των κομμάτων στην κυβέρνηση για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 16:11 «Πυρά» των κομμάτων στην κυβέρνηση για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Την αντίδραση των κομμάτων προκάλεσαν τα εκτεταμένα επεισόδια.

Την αντίδραση των κομμάτων προκάλεσαν τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

»Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί η προσπάθεια των κουκουλοφόρων να αμαυρώσουν  την επέτειο του Πολυτεχνείου, προκαλώντας συγκρούσεις με την αστυνομία και καταστρέφοντας την δημόσια περιουσία, αλλά και περιουσίες πολιτών» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη η οποία ζητά να διαφυλαχθεί ο ιστορικός συμβολισμός του Πολυτεχνείου.

Όπως σημειώνεται: «Δυστυχώς πληρώνουμε και πάλι την ανοχή που τόσο καιρό επιδεικνύει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην ανομία και στην μετατροπή των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων σε ορμητήρια των γνωστών αγνώστων. Ως εδώ. Ο μεγάλος και ιστορικός συμβολισμός του Πολυτεχνείου, πρέπει να διαφυλαχθεί. Προτείνουμε προς την Σύγκλητο του ΕΜΠ να συνεργαστεί με το Δημόσιο ,για τις απαραίτητες διαδικασίες μετατροπής των ιστορικών κτιρίων ως χώρου μνήμης και τιμής των αγώνων για Δημοκρατία και Ελευθερία».

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείνει το μάτι σε ταραξίες, αναφέρει η Ένωση Κεντρώων.

«Η πολιτεία πρέπει να ξεκαθαρίσει, ή θα συλλάβει όσους παρανομούν και έχουν παραβατική συμπεριφορά στα Εξάρχεια, στο κέντρο της Αθήνας και στα ΑΕΙ, ή θα παρακολουθούμε τις αναρχικές ομάδες να καταστρέφουν την δημόσια και ιδιωτική περιουσία και να απειλείται η ανθρώπινη ζωή. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείνει το μάτι σε ταραξίες. Η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται» αναφέρει η Ένωση Κεντρώων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση