Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ και Αρχιεπισκοπή διαψεύδουν συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 13:17 ΝΔ και Αρχιεπισκοπή διαψεύδουν συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου

«Δεν έχω υπόψη μου τα ραντεβού αυτά, η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση σε όσα ανακοίνωσαν Τσίπρας-Ιερώνυμος», είπε η Μ. Σπυράκη.

Διαψεύδουν ΝΔ και Αρχιεπισκοπή τα δημοσιεύματα που επικαλούνται μυστική συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τη συμφωνία κράτους - εκκλησίας. 

«Η Αρχιεπισκοπή διεψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες και διαλόγους που δημοσιεύθηκαν στην «Αυγή», το ”Documento” και την «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικώς με συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον πρόεδρο της ΝΔ. Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Το πρωί της Δευτέρας κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση οδηγήθηκαν σε νέο γύρο αντιπαράθεσης με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μυστική συνάντηση αυτή έγινε στη Μονή Πετράκη στις 8 το πρωί -κατόπιν αιτήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη- σε χρόνο που τοποθετείται πριν το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα-Ιερώνυμου στο μέγαρο Μαξίμου (στις 6 Νοεμβρίου) και μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (στις 30 Οκτωβρίου).

Στην κατ' ιδίαν επαφή που είχαν, ο αρχηγός της ΝΔ φέρεται να παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση του αρχιεπισκόπου, ζητώντας ευθέως να μην προχωρήσει περαιτέρω στις συνεννοήσεις του με την κυβέρνηση και να αφήσει την υπόθεση για αργότερα όταν θα εκλεγεί εκείνος πρωθυπουργός. Το επιχείρημά του, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, βασίστηκε στη θέση ότι «ο Τσίπρας είναι άθεος», ενώ «εγώ είμαι χριστιανός». 

Σύμφωνα με την "Αυγή", από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξήγησε ότι η Εκκλησία συνδιαλέγεται με όλες τις κυβερνήσεις και διαβεβαίωσε τον Κ. Μητσοτάκη πως «αν με το καλό γίνει πρωθυπουργό θα συζητήσει και μαζί του». Ζήτησε μάλιστα από τον πρόεδρο της ΝΔ να στηρίξει την συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία δίνοντας τέλος σε δικαστικές διαμάχες που συνεχίζονται για δεκαετίες.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τον... Θεό του

«Δεν έχει το Θεό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μόνιμη έγνοιά του είναι πώς θα σαμποτάρει την κυβέρνηση και τη χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Το τελευταίο παράδειγμα αυτής της τυχοδιωκτικής στάσης δεν είναι άλλο από τη στάση του στη συμφωνία της εκκλησίας με την πολιτεία. Ο αρχηγός της ΝΔ φέρεται να ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην προχωρήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία, με το φοβερό επιχείρημα ότι ο ίδιος είναι χριστιανός, ενώ ο Τσίπρας άθεος! Τα ίδια είχε κάνει και με τον Ζάεφ, όπου του ζητούσε να κλείσει τη συμφωνία αργότερα, με τον ίδιο πρωθυπουργό.

Πέρα από τη γελοιότητα και την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης Μητσοτάκη, δεν μπορεί να καταλάβει ότι κανείς δεν πιστεύει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και με τη στάση του επιβεβαιώνει κάθε μέρα πόσο λίγος είναι;» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαψεύδει τα ραντεβού η Σπυράκη

Κατηγορηματική ότι «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο» εμφανίστηκε στο ΘΕΜΑ 104,6 η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Ερωτηθείσα, δε, ειδικά για όσα αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών για συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τον μητροπολίτη Πειραιώς και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, η κυρία Σπυράκη απάντησε ότι «δεν έχω υπόψη μου τα ραντεβού αυτά» επαναλαμβάνοντας ότι «η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση σε όσα ανακοίνωσαν Τσίπρας-Ιερώνυμος».

Επισήμανε, ακόμα, ότι «από θέση αρχής η ΝΔ είπε ότι διαφωνεί με την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών μόνο και μόνο για να κάνει προεκλογικές προσλήψεις η κυβέρνηση, ενώ δεν έχουμε αντίρρηση για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

thetoc.gr