Σύλληψη ηγετικού μέλους του Ρουβίκωνα στη ΓΑΔΑ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 23:36 Σύλληψη ηγετικού μέλους του Ρουβίκωνα στη ΓΑΔΑ

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή ηγετικού μέλους της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» από την περιοχή των Εξαρχείων με την κατηγορία της διατάραξης της ειρήνης των πολιτών. 

Aπό την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε βάρος 39χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το απόγευμα σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας 

Αφορμή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν παρέμβαση μελών του «Ρουβίκωνα» στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλευόταν μέλος της αναρχικής συλλογικότητας που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια συμπλοκών με αστυνομικές δυνάμεις στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δημιουργήθηκε επεισόδιο όταν κατά την παραμονή τους στον θάλαμο αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός αστυνομικού, ο οποίος όμως εκτελούσε υπηρεσία φρούρησης αλλοδαπού κρατουμένου που επίσης νοσηλευόταν αλλά σε διπλανό θάλαμο. 

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ το μέλος της συλλογικότητας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή του Νοσοκομείου και με απειλές   ζήτησε να αποχωρήσει ο αστυνομικός από τον χώρο. 

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση