Στον εισαγγελέα ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 10:16 Στον εισαγγελέα ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα

«Διώξτε τους αστυνομικούς γιατί θα σπάσουμε το νοσοκομείο» φέρεται να είπε ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα, σε τηλεφωνική επικοινωνία στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

«Διώξτε τους αστυνομικούς γιατί θα σπάσουμε το νοσοκομείο» φέρεται να είπε ηγετικό μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, σε τηλεφωνική επικοινωνία στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλευόταν μέλος τους μετά από τα επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις στη Λ. Αλεξάνδρας, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου. H επικοινωνία, που έγινε σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τηλεφωνική σύνδεση που του ανήκε, αποτέλεσε την αφορμή για την προσαγωγή του αργά χθες το απόγευμα από την περιοχή των Εξαρχείων. Λίγο αργότερα μετατράπηκε σε σύλληψη και σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του άρθρου 190 Π.Κ. για Διατάραξη Ειρήνης Πολιτών.

Τι συνέβη

Το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τριάντα περίπου μέλη του Ρουβίκωνα έφθασαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, το οποίο είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια συμπλοκών με αστυνομικές δυνάμεις στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Oι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δημιουργήθηκε επεισόδιο όταν κατά την παραμονή τους στο νοσοκομείο αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός αστυνομικού, ο οποίος όμως εκτελούσε υπηρεσία φρούρησης αλλοδαπού κρατουμένου που επίσης νοσηλευόταν αλλά σε διπλανό θάλαμο.

Tα μέλη του Ρουβίκωνα θεώρησαν ότι ο αστυνομικός επιτηρούσε τον σύντροφό τους, ο οποίος όμως δεν είχε συλληφθεί. Λίγο αργότερα ακολούθησε η απειλητική τηλεφωνική επικοινωνία του ηγετικού μέλους της αναρχικής συλλογικότητας, που προκάλεσε την σύλληψή του. Το αδίκημα που έχει διαπράξει, σύμφωνα με πληροφορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. Aνάμεσα στους 19 συλληφθέντες των επεισοδίων του περασμένου Σαββάτου, είναι και ένας 28χρονος, μέλος του Ρουβίκωνα, ο οποίος είχε προσαχθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές μετά από παρεμβάσεις της αναρχικής συλλογικότητας.

Ο Ρουβίκωνας σε ανακοίνωσή του μετά τα επεισόδια, στο περιθώριο των εκδηλώσεων της επετείου του Πολυτεχνείου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Την ώρα που αποχωρούσαμε από το μετρό αμπελοκήπων (αφού πήραμε το μάθημα της περσινής χρονιάς για το που ‘μας περιμένουν’) τα ΜΑΤ που είδαν το σχέδιό τους να πηγαίνει στράφι έκαναν μια σπασμωδική όσο και άγρια επίθεση στον κόσμο που αποχωρούσε. Κατορθώσαμε και χαλάσαμε τα σχέδιά τους να μας συντρίψουν λίγο παρακάτω αλλά όχι χωρίς κόστος. Ένα μέλος μας ξυλοκοπήθηκε άγρια και κατέληξε αιμόφυρτο και με κατάγματα στο νοσοκομείο ενώ ένα άλλο μέλος μας συνελήφθη, ξυλοκοπήθηκε από δεκάδες αστυνομικούς και τώρα το σέρνουν στα δικαστήρια με κατηγορίες για απόπειρα σωματικών βλαβών κατά των ΜΑΤ».
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση