Μπουτάρης: Ολοκλήρωσα τον κύκλο μου στην τοπική αυτοδιοίκηση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 20:39 Μπουτάρης: Ολοκλήρωσα τον κύκλο μου στην τοπική αυτοδιοίκηση

Τηλεφωνικό κύκλο στους πολιτικούς αρχηγούς που στήριξαν την υποψηφιότητά του είχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε πριν από λίγο σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται ιστοσελίδες της Βόρειας Ελλάδας όπως το voria.gr και το thestival.gr ο Γιάννης Μπουτάρης, σε κλειστή συνάντηση με τους αντιδημάρχους. 

Την απόφαση του ανακοίνωσε στους αντιδημάρχους του δήμου, με τους οποίους συναντήθηκε με στόχο να αποφασιστεί η διαχείριση του θέματος την επόμενη ημέρα.

Ο Γιάννης Μπουτάρης θα έχει συνάντηση και με τη δημοτική ομάδα, στην οποία επίσης θα αναλύσει το σκεπτικό του καθώς και το σχέδιό του για το επόμενο κρίσιμο διάστημα μέχρι και τις εκλογές.

Έκλεισε ο κύκλος μου στην τοπική αυτοδιοίκηση"

«Η απόφαση μου είναι προσωπική και όχι πολιτική. Έπειτα από 16 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρώ πως έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να προσφέρω στην πόλη από άλλες θέσεις» δήλωσε ο κ.Μπουτάρης στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ).

Ο δήμαρχος ρωτήθηκε για την επόμενη μέρα της δημοτικής του ομάδας και είπε χαρακτηριστικά: «Η "Πρωτοβουλία" βάζει πλέον νέους στόχους για τη διεύρυνση της και την ισχυροποίηση του αυτοδιοικητικού της χαρακτήρα, ώστε να συνεχίσει το σημαντικό έργο των τελευταίων οχτώ χρόνων και να υπηρετήσει τις μελλοντικές ανάγκες της πόλης, πέρα από κομματικές εξαρτήσεις».

Αναφορικά με το πως βλέπει το μέλλον της πόλης ο κ.Μπουτάρης υπογράμμισε πως «εμείς ανοίξαμε τη Θεσσαλονίκη στον κόσμο. Φυτέψαμε τον σπόρο της ανανέωσης και της εξωστρέφειας. Πιστεύω ότι η πόλη θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να μην επιστρέψουμε στο γκρίζο και εσωστρεφές περιβάλλον».

Τηλεφωνικές επαφές με Γεννηματά και Θεοδωράκη 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημαντικό ρόλο στην απόφαση του, φαίνεται να έπαιξαν άνθρωποι του στενού οικογενειακού του κύκλου, οι οποίοι του έλεγαν εδώ και καιρό να μην συνεχίσει και να ξεκουραστεί.

Νωρίτερα, και σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη και της ThessNews, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε τηλεφωνικές επαφές με τους Φώφη Γεννηματά και Σταύρο Θεοδωράκη ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν υπήρξε επαφή και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενημέρωσε τους δύο αρχηγούς για τις οριστικές του αποφάσεις τις οποίες και θα ανακοινώσει την Πέμπτη στις 12:00 σε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Αλλάζουν στα δεδομένα στη Θεσσαλονίκη; 

Η ανακοίνωση της μη υποψηφιότητας του Γιάννη Μπουτάρη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης πυροδοτεί εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο καθώς ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι είχαν στηρίξει τον κ. Μπουτάρη στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και πλέον καλούνται να αναζητήσουν εκ νέου τον εκλεκτό τους για τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας.  

Υπενθυμίζεται ότι κατά την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στον Γιάννη Μπουτάρη και τον Αλέξη Τσίπρα ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρισκόταν κοντά στη στήριξη και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατέστερη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.    

Προσαρμοσμένη αναζήτηση