Δημοσκόπηση: “Φλερτάρει” με την αυτοδυναμία η ΝΔ – Τι έκανε ζημιά στην κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018 10:24 Δημοσκόπηση: “Φλερτάρει” με την αυτοδυναμία η ΝΔ – Τι έκανε ζημιά στην κυβέρνηση

Στο υψηλότερο σημείο της τριετίας βρίσκεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis για την εφημερίδα “Τα Νέα”. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “φλερτάρει” με την αυτοδυναμία, καθώς φτάνει το 37,8% και εκτοξεύει τη διαφορά στις 10.9 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει το 26,9% των προτιμήσεων. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εντοπίζονται πλέον στο όριο του στατιστικού σφάλματος καθώς συγκεντρώνουν ποσοστό 1,3%.

Η δημοσκόπηση της Metron Αnalysis δείχνει, πάντως, πεντακομματική Βουλή, καθώς τόσο το Ποτάμι με 2,5% όσο και η Ένωση Κεντρώων με 2,4% κινούνται αρκετά κάτω από το όριο του 3% που θα τους επιτρέψει την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή.

Σταθερή εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή, η οποία καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 7,2% και σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί στην τέταρτη θέση το ΚΙΝΑΛ με 6,9%. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 6,2%.

 

Tο 47% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση η συμφωνία Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου για την εκκλησιαστική περιουσία έναντι 36% ενώ ακόμη και η διανομή του υπερπλεονάσματος αξιολογείται αρνητικά (50% έναντι 35%).

 

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ, newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση