Χωρίς «πάγκο» στις αυτοδιοικητικές - Προβληματισμός στο Μαξίμου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 21:23 Χωρίς «πάγκο» στις αυτοδιοικητικές - Προβληματισμός στο Μαξίμου

Σε αναζήτηση υποψηφίων ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα και στις περιφέρειες Μακεδονίας και Βορείου Αιγαίου. Αντιδράσεις για την επιλογή Νοτοπούλου στην Θεσσαλονίκη.

Η δυστοκία του ΣΥΡΙΖΑ να βρει τα κατάλληλα πρόσωπα σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες προκαλεί προβληματισμό και έκδηλη ανησυχία στην Κουμουνδούρου που βλέπει να χρονικά περιθώρια να στενεύουν και τους υποψηφίους που στηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν ξεκινήσει ήδη τον προεκλογικό τους αγώνα.

Το κυβερνών κόμμα σε ένα κομβικό σημείο δείχνει να μην έχει «πάγκο» από στελέχη που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν με αξιώσεις τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις αποφάσισε να στηρίξει τους υποψηφίους του ΚΙΝ.ΑΛ όπως συνέβη στις Περιφέρειες της Δυτικής Ελλάδος και της Κρήτης ενώ είχε ταχθεί υπέρ και του Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος τελικά αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος.

Γκρίνιες για Νοτοπούλου – Δεν βρίσκουν αντίπαλο του Τζιτζικώστα     

Η επίσκεψη του Πάνου Σκουρλέτη στην Θεσσαλονίκη είχε κυρίως ως στόχο να κατευνάσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν στην βάση του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Νοτοπούλου. Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στην Βόρεια Ελλάδα βλέπουν την αλματώδη εξέλιξη της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης η οποία οφείλεται κυρίως στην στήριξη που έχει από το Μαξίμου και όχι λόγω της επιρροής της στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα μέλη της Κ.Ε εκτιμούν πως από την στιγμή που από την στιγμή που ο πρωθυπουργός πέταξε το μπαλάκι στις συλλογικότητες να αποφασίσουν για τους υποψηφίους, ήταν άκομψο να ανακοινωθεί η στήριξη στο πρόσωπο της υφυπουργού.  Για όλους τους παραπάνω λόγους η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Κατερίνας Νοτοπούλου αναμένεται να γίνει παρουσία του πρωθυπουργού στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον την ερχόμενη εβδομάδα, με στόχο την συσπείρωση των ψηφοφόρων και να κλείσει το κεφάλαιο των αντιδράσεων.

Το ζήτημα για τον δήμο Θεσσαλονίκης μπορεί να λύθηκε, αλλά παραμένει ακόμα ορφανή θέση του υποψηφίου για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αρχικά είχε ακουστεί το όνομα του Τάσου Τζήκα Προέδρου της ΔΕΘ αλλά στην συνέχεια επικράτησαν δεύτερες σκέψεις καθώς δύσκολα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με αξιώσεις τον Απόστολο Τζιτζικώστα, με αποτέλεσμα η πρόταση να μπει στο συρτάρι.    

Γαϊτανάκι ονοματολογίας για την Αθήνα

Συνεχώς όλο και νέα ονόματα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το δήμο της Αθήνας, χθες ακούστηκε ένα ακόμα αυτό του Γιάννη Τσιρώνη. Το κόμμα των Οικολόγων που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι έχει θέσει το θέμα στην Κουμουνδούρου, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί κάποια απόφαση. Στο τραπέζι πάντα παραμένει το όνομα του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου.

Πρόκειται για ένα νέο πρόσωπο που προέρχεται από τον κομματικό μηχανισμό και θα συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η δημοτικότητα του βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και υπάρχει κίνδυνος να μην μπει στον δεύτερο γύρο.

Γι αυτό τον λόγο το Μαξίμου αναζητά άλλη λύση που θα προέρχεται από τον κεντροαριστερό χώρο και δεν αποκλείεται να είναι «πασοκογενής» ώστε να πληγεί και η υποψηφιότητα Γερουλάνου. Την ώρα πάντως που Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Σκουρλέτης αναζητούν τον εκλεκτό για τον πρώτο δήμο της χώρας, ο Κώστας Μπακογιάννης αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος έχουν αρχίσει τον προεκλογικό τους αγώνα και επισκέπτονται συνοικίες της Αθήνας.

Δυσαρέσκεια για Κοτζιά

Στο Μαξίμου δεν κρύβουν την δυσφορία τους για την δημόσια στήριξη του Νίκου Κοτζιά στον υποψήφιο του ΚΙΝ.ΑΛ για τον δήμο της Αθήνας Παύλο Γερουλάνο, ένα πρόσωπο που αρχικά είχε πέσει στο τραπέζι για να στηριχθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά γρήγορα εγκαταλείφθηκε λόγω των αντιδράσεων που θα προκαλούσε μια τέτοια κίνηση.  

Ο επικεφαλής της κίνησης «Πράττω» από την πρώτη στιγμή διαχώρισε την θέση του από τις αυτοδιοικητικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που δημιούργησε δυσαρέσκεια.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση